Een zware dubbele veldslag op het NK aspiranten meisjes

Nick en Lisa aan het blinddammen

Op Bevrijdingsdag speelde de aspiranten meisjes een dubbele ronde. De dagen met een dubbele ronde zijn voor de speelsters altijd slopend. Zo speelden sommige deelneemsters ruim acht uur lang verdeeld over twee partijen.

De ochtendronde, die om 10:00 uur startte, had een mooi affiche tussen Elise Schouten en Tanya Marie Cnossen. Ook mocht Fleur voor het eerst in actie komen tegen Rosanne Steenblik. De eerstgenoemde speelsters waren aan elkaar gewaagd. Tanya-Marie nam in de opening al een aanval die door Elise feilloos werd tegengespeeld. In het middenspel werd de korte vleugel van Tanya-Marie uitgeput waardoor Elise met een effectief plan schijfwinst forceerde. Toch knokte Tanya-Marie zich goed terug en wist doordat Elise slordig was in het afmaken een puntje eruit te slepen. Tussen Fleur en Rosanne gebeurde in de opening al heel veel. Rosanne stond al vroeg in de partij in een dodelijke kettingstelling en dit koste haar een schijf en uiteindelijk ook de partij.

In de middagronde speelden Fleur tegen Marjory Feyt en Tanya-Marie tegen Rosanne. Fleur en Marjory hielden elkaar lang in evenwicht, maar in het middenspel kreeg Fleur meer grip op de zwak opgebouwde lange vleugel van haar tegenstandster. Marjory wist hier niet goed uit te komen. Dit gaf mogelijkheden voor Fleur om winnend door te breken op de kale korte vleugel. Tanya-Marie koos ook in deze partij voor de aanval. Ze kreeg van Rosanne alle ruimte om de strategische velden in handen te nemen. De aanval was te sterk om te voorzien van tegenspel.

Tijdens de ochtendronde gaven Nick Waterink en Lisa Scholtens een duoblindsimultaan in een andere speelzaal. Bij dit unieke evenement namen Nick en Lisa het op tegen drie tegenstanders tegelijk met als grootste uitdaging dat ze geen van de borden konden zien. Uniek aan dit concept van blinddammen is dat de spelers in duo spelen, met om en om een zet aan de drie borden. Tegenstanders Nick Bolks, Renco Oostindjer en Jaap Hugen toonden allen grote weerstand. Renco wist te profiteren van een onoplettendheid van de simultaangevers. In de comeback verschalkten Nick Waterink en Lisa tegenstander Nick Bolks met een prachtige Ghestem-doorstoot en schijfwinst. Tegen Jaap Hugen was het een knotsgekke partij met een wervelende aanval tegen een erg ambitieuze omsingeling. Remise was het resultaat, waardoor Nick en Lisa op een score van 50% zijn terechtgekomen.

Morgen wordt er een ronde gespeeld om 10:00 uur. Dan worden de wedstrijden Elise Fleur en Rosanne Marjory gespeeld. De wedstrijden zijn semi-live te volgen.

    

Datum: 5 mei 2022

Toegevoegd op: 05-05-2022 23:14 door Damclub Hoogeveen

02-05-2022

Aspiranten Meisjes


Hoogeveen

Aanvang: 10:00 uur

Fleur Kruysmulder

Met dank aan:

HDC Hoogeveen
DroomDamsters
Gemeente Hoogeveen
SWC Krakeel
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -   Damclub Hoogeveen - Hoogeveen  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl