Ronde 1

De kop is eraf!

Na de loting waren alle eerste partijen bekent en kon het NK Pupillen van start!
Voor een aantal spelers is dit een debuut NK, wat betekent dat er veel ervaring zal worden opgedaan met het spelen van de langere partijen.

Bij de partij tussen Cas en Timo ging het lange tijd vrij gelijk op met een licht voordeel voor Cas, helaas trapte Timo na de 32e zet in een 3-om-5 en leverde hiermee twee schijven in.

Silas haalde al vroeg een combinatie uit tegen Jesiah, Jesiah vocht nog hard door maar moest na 45 zetten toch de punten aan Silas geven.

Jasmina en Yulia speelden een mooie opening, helaas verkeek Jasmina zich op een ruil wat haar later een schijf bleek te kosten. Yulia wist hier goed van te profiteren en sloot de eerste dag af met winst.

Anar maakten helaas wat foutjes tegen Ruben en gaf twee keer een schijf weg. Later in de partij zag Anar een combinatie, maar na het uitvoeren bleek dit hem een schijf te kosten. Ruben nam de winst uiteindelijk mee naar huis,

Alex en Siebe speelden de langste partij van de dag, pas om half vier werden de handen geschud. Een partij waarbij Siebe een tijdje beter leek te staan maar Alex wist dit goed te verdedigen en het eindspel was gelijkwaardig. Op zet 55 miste Siebe een winstkans wat betekende dat de partij eindigde in de enige remise van de dag.

Alexei wist al vrij vroeg in de partij een schijf winst te pakken op Anton. Anton liet zich echter niet kennen en speelde door, helaas liep hij later in een damzet en moest hij de partij aan Alexei geven.

Sacha kwam al vroeg in de partij een schijf voor tegen Alexander. Alexander gaf echter niet op, maar moest tegen de sterke centrumstand van Sacha hard vechten. Uiteindelijk wist Sacha van de stand te profiteren door een grote combinatie naar veld 10 uit te halen en hiermee de partij te winnen.

Bij Marlijn en Aike stond er al vroeg een dam op het bord in voordeel van Marlijn, een paar zetten later zag Marlijn echter een plakker over het hoofd waardoor beide spelers een dam op het bord hadden. De dam van Aike was er snel weer af. Tegen het einde van de partij probeerde Marlijn schijven te winnen, maar zag hierbij een damvang over het hoofd waardoor het voordeel volledig bij Aike kwam en hij de partij ook won.

Morgen gaan we verder met de tweede ronde en dat betekent nieuwe kansen voor iedereen!

   

Toegevoegd op: 03-05-2022 12:39 door DV VBI Huissen

02-05-2022

Pupillen Algemeen
't Koelhuis
Koelhuisstraat 3
6851 NB Huissen

Aanvang: 10:00 uur

Sasha Chumachenko

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Webmaster Jeugddammen -   DV VBI Huissen - Huissen  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl