NK aspiranten ronde 6

Yulia Bintsarovska doet niet voor spek en bonen mee

Julia Bintsarovska is pas 12 jaar en debutante op het Nederlands kampioenschap voor aspiranten. Een aantal deelnemers is al veel meer gepokt en gemazeld maar de Kampense kanjer doet niet voor spek en bonen mee. Ze sprokkelde al hier en daar een puntje en in de zesde ronde boekte ze zelfs haar eerste overwinning, met een brede lach van oor tot oor als resultaat. Aanvankelijk gebeurde er niet zo veel maar toen de wisselvallige Alxei Ovsyanko in de opbouw niet nauwkeurig genoeg te werk ging zaaide Yulia met een aantal krachtzetten dood en verderf. De Brabantse benjamin ging er eens goed voor zitten maar het was te laat. Hij moest altijd een schijf verliezen waarna de pupil van Henk Kamminga het karwei keurig klaarde.

Deze ronde bracht voor de eerste keer louter beslissingen voort. De belangrijkste was de volgende dreun die Roland Kreeft moest incasseren. Een dag eerder verloor hij een gewonnen partij van Matheo Boxum en nu moest hij toezien hoe Emre Hageman hem steeds verder naar achteren duwde. De Haagse hope zat telkens aan de goede kant van het bord en gaf zijn aanval beslissende kracht. In een zes-om-zes moest Roland toegeven dat zin titelkansen definitief waren verdampt.

Nek-aan-nek

De andere koploper, Simon Harmsma, speelde een opening die ook zijn tegenstander DaniŽl Boxum had voorbereid. Na diverse verwikkelingen leek er niet veel aan de hand, al had Simon wel licht voordeel. DaniŽl verkwistte echter op klaarlichte dag een schijf en toen was het gauw gebeurd. Met nog drie ronden te gaan gaat het in het clubgebouw van de Wageningse ereklasser WSDV weer eens nek-aan-nek tussen Simon Harmsma en Emre Hageman die nog een iets lichter programma heeft. Zij ontmoeten elkaar zaterdag in laatste ronde.

Matheo Boxum deed weer aan positieverbetering maar mocht daarover niet mopperen. Na een blunder van Sytse Spijker kwam hij een schijf voor maar nam het daarna te gemakkelijk op. Sytse gaf zich nog niet gewonnen  en knokte zich zo waar naar een eindspel waarin hij op de voorlaatste zet de remise uit handen gaf. Melvin Koullen hield in de strijd om het brons gelijke tred met Matheo. Marjory Feyt verzwakte onnodig haar centrum waar de jonge Limburger bekwaam van profiteerde. Hij won een schijf en later ook de partij.    

Later op de dag werden de deelnemers door hun Wageningse gastheren getrakteerd op een bezoek aan de Veenendaalse evenementenhal The Maxx.

Uitslagen, zesde ronde: DaniŽl Boxum (Emmeloord)-Simon Harmsma (Culemborg) 0-2, Melvin Koullen (Heerlen)-Marjory Feyt (Tiel) 2-0, Roland Kreeft (Hoogeveen)-Emre Hageman (Den Haag) 0-2, Alexei Ovsyanko (Eindhoven)-Yulia Bintsarovska (Kampen) 0-2, Matheo Boxum (Emmeloord)-Sytze Spijker (Hoogeveen) 2-0.     .

Stand bovenin: 1 en 2. Hageman en Harmsma 10, 3 en 4. Matheo Boxum en Koullen 8, 5. Kreeft 6.  

 

Toegevoegd op: 08-07-2021 21:00 door WSDV

05-07-2021

Aspiranten Algemeen
Clubgebouw De Doorbraak
Grintweg 324a
6704 AS Wageningen

Aanvang: 10:00 uur

Daniel Boxum

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): WSDV - Wageningen  Webmaster Jeugddammen -   
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl