Matheo Boxum pakt de pupillentitel na een spannende ontknoping

Nederlandse Jeugdcup Pupillen

Hoogeveen – De Nederlandse Jeugdcup van de KNDB voor pupillen werd in Hoogeveen georganiseerd. De hele Nederlandse damtop bij de pupillen deed mee aan het eerste jeugdtoernooi van het nieuwe damseizoen. De 28 jeugdspelers keken reikhalzend weer uit naar een fysiek jeugdtoernooi.  

Titelfavoriet Matheo Boxum uit Emmeloord maakte de verwachtingen waar, maar kreeg enorm veel concurrentie van een flink aantal jeugdtalenten uit verschillende uithoeken van Nederland. Matheo behaalde 16 punten. Hij won maar liefst zeven partijen en liet tweemaal remises toe tegen de nummer twee, Sytze Spijker, en Anthony Maidman.

Sytze Spijker uit Hoogeveen had ook goede papieren om met de titel naar huis te gaan. Tot aan de laatste ronde was het niet duidelijk wie kampioen zou worden. In de laatste ronde had Sytze, nadat hij in het eindspel Janick Lanting uit Winschoten versloeg, alle hoop gevestigd op Daniel Boxum die zich kranig verweerde tegen zijn broertje. Bij een remise zou de Hoogevener kampioen worden en als Daniel won dan was hij zelfs nog derde. Lange tijd leek het remise te gaan worden, maar Matheo was in het eindspel net wat scherper.

Yair Eysbroek uit Kampen speelde ook een ijzersterk toernooi en was zeer effectief met combinaties. Hij behaalde 13 wedstrijdpunten uit negen rondes en kan enorm trots zijn op deze prestatie.

Het was een erg leuk en strijdvol toernooi. De jeugdspelers dachten goed na en er werd op een hoog niveau gespeeld. De organisatie kan terugkijken op een geslaagd toernooi.  

Datum: 26 september 2020

Toegevoegd op: 26-09-2020 21:27 door Webmaster Jeugddammen

26-09-2020

AL Algemeen
Wageningen, Hoogeveen, Baarn en WesterhaarAanvang: 10:30 uur

Mart Slim

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl