WK Jeugd in volle gang

De Nederlandse damtoppers speelden vandaag ronde vier van het Wereldkampioenschap dammen in Izmir. Vanmiddag was er ruimte voor vrije tijd.

Gisteren was een zware dag voor TeamNL KNDB, het was een dag met een dubbele ronde. Deze dag begon zoals elke dag met een teambespreking in de strandbar. Alex zette iedereen goed op scherp en de bespreking werd besloten met de slogan die gezamenlijk werd opgezegd: ‘Elke zet controle’. Omdat er geen ouders en coaches in de speelzaal mogen komen, is het niet mogelijk om de welbekende ‘fruitronde’ te lopen voor de coaches. Hierdoor moet iedereen van tevoren een stuk fruit meenemen de speelzaal in. Wij hebben ondertussen fruit in overvloed, maar zo zag het er lange tijd niet naar uit.

Coaches Stijn en Wouter zijn al vele toernooien verantwoordelijk geweest voor het fruit. Je kunt zeggen dat zij ondertussen enige ervaring op dit gebied hebben opgebouwd. Vol goede moed gingen zij opzoek naar een supermarkt om fruit te zoeken, maar dit bleek tegen te vallen. Na stad en land te zijn afgereisd kwamen de coaches tot de conclusie dat er geen fruit te vinden was in deze regio. Supermarkten hadden vrijwel niets en verder was het vrijwel onmogelijk om aan fruit te komen. Totdat Pinar, de moeder van Emre met een Turkse achtergrond, besloot om ons te helpen. Zij had de beschikking over een auto en samen met Wouter gingen zij naar de dichtstbijzijnde supermarkt, ongeveer tien kilometer verderop. Met tassen vol fruit kwamen ze terug, Pinar, bedankt! Dit was niet het enige fruit wat TeamNL KNDB te gemoed kwam. Gisteren kwamen Olga (moeder van Melvin), Alla (moeder van Alexei) en Tetiana (moeder van Oleksandra) aanzetten met drie tassen vol fruit. Zij hadden samen met Pinar bij een ‘local’ in de buurt mandarijnen geplukt. Zoals u kunt lezen, eind goed al goed en TeamNL KNDB heeft nog nooit over zoveel lekker vers fruit beschikt!

Ondertussen is het toernooi vier rondes onderweg. In veel categorieën komt er tekening in de strijd, maar het toernooi duurt nog ontzettend lang. De Nederlanders laten zeker van zich spreken op dit moment. Zo doet Yulia het geweldig bij de welpen meisjes. Zij won vandaag van het meisje wat derde werd op het EjK in Warschau. Door deze overwinning staat Yulia gedeeld derde. Nicole was vandaag zeer tevreden met een goede remise tegen een topspeelster uit Wit-Rusland, Nikalayefa. Nicole staat gedeeld vierde. Matheo versloeg vandaag een directe concurrent. De Oekraïnse tegenstander, Tymur Zolotar, heeft al vaak op het podium gestaan, een prestatie van formaat! Roland was gisteren wat teleurgesteld na zijn nederlaag tegen Govorov. De sterke Rus staat momenteel eerste met een honderd procent score, geen schande dus. Roland herpakte zich vandaag fantastisch en staat met zes punten op een keurige gedeelde derde plaats. Bij de aspiranten jongens spelen maar liefst vier Nederlandse toppers mee. Met Emre, Simon, Berke en Machiel heeft TeamNL KNDB vier spelers die een gooi naar het podium of zelfs de titel kunnen doen. Machiel staat op dit moment bovenaan de pikorde. Machiel staat samen met Illin eerste, de enige tegenstander aan wie hij een puntje geschonken heeft. Morgen wacht hem de zware tegenstander, Akhmerov. Ik zou nog veel meer goede prestaties van TeamNL KNDB kunnen noemen, maar dan wordt dit verslag veel te lang. Over de gehele breedte presteert TeamNL KNDB keurig!

Vanmiddag was de vrije middag. Iedereen bleef op het resort. Er was ruimte voor ontspanning en om ‘het hoofd even leeg te maken’. Vrijwel alle spelers van TeamNL KNDB hebben een frisse duik genomen. Sommigen namen een vrijwillige frisse duik, anderen werden onvrijwillig en vakkundig in het koude water gegooid. Wij vermaken ons hier prima!

Morgen staat er een dubbele ronde op het programma. Voor alles spelers uiteraard heel erg belangrijk. We gaan er tegenaan.

 

Toegevoegd op: 30-10-2019 16:44 door Team KNDB

27-10-2019

AL Algemeen


Izmir / Turkije

Aanvang: 12:00 uur

Fernande de Graaf

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl