Spanning aan de top

De tweede dag van het Nederlands kampioenschap voor pupillen meisjes bracht weer veel verrassingen. Zo werd er eventjes stuivertje gewisseld om de eerste plek.

Na zes rondes hebben drie deelnemers negen punten. Marjory Feyt staat wel eerste door een betere weerstand. Demi Peters en Daria Shulepova bezetten de tweede en derde plek.  

In de vierde ronde schudde Marjory Feyt de goed spelende Samanatha Regterschot af. Laatstgenoemde kreeg positioneel wel les, maar kon toch op het laatst met een doorbraaktruc de twee punten binnenslepen. Voor Marjory was dit de vierde overwinning achterelkaar. Het duel tussen de toppers Demi en Daria werd niet spannend en beiden waren tevreden met een puntje.

In de zesde ronde kon Marjory haar Nederlandse titel stevig vormgeven, maar dan moest er wel gewonnen worden van de degelijke Demi. Dit gebeurde niet na een vreselijke blunder van Marjory waardoor Demi de koppositie kon overnemen. Ook Puck Boudens kon niet aanhaken en verloor van Tanya-Marie Cnossen die een sterke comeback maakt in dit toernooi.

In laatste ronde van de dag speelden de topfavorieten voor de titel allemaal gelijk, terwijl er wel mogelijkheden waren om enkele tikjes uit te delen.

In de middag werd er ook een blind quatre-mains damsimultaan gegeven door Nick Waterink en Lisa Scholtens. De simultaangevers deden het erg goed, maar moesten wel drie nullen incasseren. Ze komen de volgende keer sterker terug!

Na afloop werd er nog lekker ge-bbqd bij Huize Brunink. Het zonnetje scheen, er werd lekker gegeten. Het vakantiegevoel was wel erg aanwezig.

Morgen wordt de grote finale gespeeld. De meisjes spelen dan de laatste twee rondes. Er kan nog heel veel gebeuren.

 

   

Datum: 31 mei 2019

Toegevoegd op: 31-05-2019 23:40 door Damclub Hoogeveen

30-05-2019

Pupillen Meisjes
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1b
7902 JG HOOGEVEEN

Aanvang: 11:00 uur

Willemijn Verhoef

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Betaalgarant Nederland
24-7 Admin
Mijnheer Truckbanden
Bouw- en klusbedrijf Louis
Healthy Ageing Network Northern Netherlands
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Damclub Hoogeveen - Hoogeveen  Damclub Hoogeveen - Hoogeveen  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl