Damclub HDC houdt dubbel jeugd-NK

Er wordt weer flink gedamd in Hoogeveen. Zo organiseert de Hoogeveense damclub een dubbel jeugd-NK. Van 30 mei tot en met 1 juni vindt het NK Pupillen Meisjes plaats. Op zaterdag 1 juni wordt ook nog eens het NK Welpen algemeen georganiseerd.

Hoogeveen - Er wordt weer flink gedamd in Hoogeveen. Zo organiseert de Hoogeveense damclub een dubbel jeugd-NK. Van 30 mei tot en met 1 juni vindt het NK Pupillen Meisjes plaats. Op zaterdag 1 juni wordt ook nog eens het NK Welpen algemeen georganiseerd.

Hoogeveen heeft de grootste jeugdafdeling van Nederland en ze zijn ze goed vertegenwoordigd met zes NK-deelnemers.

De Hoogeveensche Dam Club organiseert, in het kader van Project Fitter Brein, voor de zesde keer deze twee toernooien. Een mooie mijlpaal waar ze hard voor werken en ook trots op zijn. Vele jonge toppers zijn in Hoogeveen begonnen aan hun eerste NK. Het is altijd fijn dat de Hoogeveense jeugddammers ‘thuis’ hun NK kunnen spelen. Zo is de talentvolle Lisa Scholtens in 2017 Nederlands kampioen geworden bij de pupillen meisjes. Ook de huidige Nederlands kampioen bij de aspiranten, Nicole de Vries, deed dit toen in 2016.

NK Pupillen Meisjes (11-13 jaar)

Maar liefst 18 meisjes zullen naar Hoogeveen komen om in acht rondes te strijden om de Nederlandse titel. Namens Hoogeveen doen Elise Schouten (12), Charell Schuller (12) en Sophie Blenkers (11) mee. Voor Elise en Charell is dit de tweede keer dat ze hieraan meedoen. Ze hopen nu hoge ogen te gooien. Vorig jaar werd Charell knap 9e en Elise 13e. Sophie zit nog amper een jaar op dammen, maar maakt enorme sprongen in haar ontwikkeling. Dit NK zal voor haar enorm leerzaam worden.

NK Welpen (tot 10 jaar)

Op zaterdag komen nog eens 20 welpen naar Hoogeveen. Zij spelen met versneld speeltempo 9 rondes. Dat wordt een zware dag voor alle jonge dammers. Mart Slim (10), Siebe Kortleven (9) en Emmely Kruizinga (9) zullen proberen om de Nederlandse titel naar Hoogeveen te halen. Al is de concurrentie erg zwaar, want ook de voormalige kampioen doet mee.

Verjongende organisatie

De organisatie van het NK Pupillen meisjes ligt nu in handen van drie jonge meiden: Vera Brunink (15), Nicole de Vries (15) en Jasmijn Scholtens (16). Alle drie hebben een jeugdkaderopleiding gevolgd en hebben nu de kennis en vaardigheden in huis om jeugdtrainingen te geven, te coachen en om (maatschappelijke) activiteiten te organiseren. Vera is meer georiënteerd in het organiseren neemt daardoor ook de rol als hoofdorganisator aan. Nicole en Jasmijn gaan vooral de Hoogeveense jeugdspelers coachen en analyses geven. Dit is een bijzondere ontwikkeling, want alle drie hebben paar jaar geleden ook meegedaan aan dit NK. ‘Het is voor ons spannend om een NK te mogen organiseren, maar we hebben alle vertrouwen in een goede afloop. We zijn goed opgeleid en krijgen veel energie van nieuwe uitdagingen’, aldus de hoofdorganisator.

De twee NK’s worden op twee verschillende locaties gehouden. In Het Knooppunt (Jan Dekkerstraat 1b) zullen de meisjes gaan dammen. In buurthuis Het Oor (Van Goghlaan 7) gaan de welpen hun wedstrijdjes spelen. Kom gerust langs om een kijkje te nemen. Het toernooi is ook te volgen op www.jeugddammen.com of www.damclubhoogeveen.nl. Het toernooi wordt ondersteund door de gemeente Hoogeveen.

Bron: Hoogeveensche Courant
Datum: 28 mei 2019
Foto: Zainal Palmans

Toegevoegd op: 28-05-2019 12:59 door Damclub Hoogeveen

30-05-2019

Pupillen Meisjes
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1b
7902 JG HOOGEVEEN

Aanvang: 11:00 uur

Fleur Kruysmulder

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Betaalgarant Nederland
24-7 Admin
Mijnheer Truckbanden
Bouw- en klusbedrijf Louis
Healthy Ageing Network Northern Netherlands
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Damclub Hoogeveen - Hoogeveen  Damclub Hoogeveen - Hoogeveen  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl