Ronald Kreeft of Matheo Boxum, dat is de kwestie

Den Haag – Wie wordt de nieuwe pupillen kampioen van Nederland: Roland Kreeft of Matheo Boxum? Met alleen nog het slotakkoord voor de boeg staan beide kemphanen drie punten voor op de achtervolgende meute. Roland treft nog Stan van der Meer en Matheo krijgt Melvin Koullen als opponent.

Roland Kreeft speelde in Ontmoetingscentrum Morgenstond weer een heel volwassen partij. Hij splitste de stelling van Luca Smit, isoleerde tevens de witte voorpost en toverde als kroon op het werk een winnende slagzet uit de hoge hoed.

Matheo Boxum en Yuri Derks hielden elkaar in een rustige positiepartij lang in evenwicht. De Brabander miste in het middenspel een moeilijke computerwinst en liet zich daarna in een klassiekje nog de kaas van het brood eten. Matheo dwong schijfwinst af en had geen problemen met de afwerking.

Melvin Koullen werkte zich weer wat omhoog al ging dat gepaard met bloed, zweet en tranen. Daniël Boxum dwong in het middenspel schijfwinst af maar liet zich nog te grazen nemen met een geniepige combinatie. Tanya-Marie Cnossen handhaafde zich keurig op de derde plaats. Zonder al te veel opwinding deelde zij de punten met Gerard Kramer.

Kroonschijf

Demi Peters kreeg in het ‘grieten-gevecht’ met Marjory Feyt de overhand toen de WSDV-ster de kroonschijf de verkeerde kant op speelde. Ze won materiaal maar door het taaie verzet van Marjory niet de partij.

Wilmer Oostindjer was zoals gebruikelijk weer uit op avontuurlijk spel. Stan van der Meer speelde degelijk tegen en dwong met enkele krachtzetten de winst af. De Monsterse local hero is met een score van +1 opgeklommen naar een gedeelde vierde plaats en mag morgen op poleposition tegen de nummer één van de ranglijst in het strijdperk treden.

Anthony Maidman en Bart-Jan Kortleven waren wel weer eens toe aan een succesje. De remise was dan ook voor beiden zeer welkom. De Hoogevener had het initiatief maar mocht niet mopperen dat Anthony verkeerd afwikkelde.

Alexei Ovsyanko pakte - ongedacht - weer eens een punt. In een boeiend duel met wisselende kansen bleek het tric-trac-eindspel te moeilijk voor Wouter Keitz. Mila Rijlaarsdam was gisteren productief, Morris Everts op zijn verjaardag juist niet. In het onderlinge duel was het nu net andersom. Via een damzetje verliet Morris glunderend de laatste plaats.

Sneldammen

Na de zevende ronde stond het traditionele sneldamtoernooi op het programma. Bij de clubdammers won Danny Staal voor Mathias de Kruijf en Alex Boxum. Gert Kortleven troefde bij de ouders Dick van IJzendoorn en Wil Maidman af. Bij de jeugd waren Roland Kreeft, Matheo Boxum en Melvin Koullen de nummers 1 tot en met 3. Waarna de jongens en meisjes werden getrakteerd op patat en kipnuggets.

Foto 1: Dick van IJzendoorn

Bijschrift 1: Moeders bergen hun mobieltje op: ze hebben weer een mooie actiefoto van hun kroost.

Foto’s 2 en 3: Jan Kok

Bijschrift 2: De dammende ouders met staande tweede van links winnaar Gert Kortleven.

Bijschrift 3: En toen was er patat.

  

Toegevoegd op: 03-05-2019 22:46 door Stichting The Hague Open

29-04-2019

Pupillen Algemeen
Ontmoetingscentrum Morgenstond
1e Eeldepad 3a
2541 JG Den Haag

Aanvang: 11:00 uur

Yuri Derks

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl