Veel nieuwe gezichten op NK pupillen

Den Haag – De stad Den Haag is opnieuw het decor voor twee Nederlandse damkampioenschappen. In OntmoetingsCentrum Morgenstond wordt zowel het NK pupillen algemeen als het NK welpen meisjes verspeeld.

Manager Rikkert Suijkerland van de afdeling Topsport van de gemeente Den Haag neemt maandag 29 april (12.00 uur) in het gebouw aan het 1e Eeldepad 3A de opening voor zijn rekening. Het is voor de vijfde keer op rij dat Den Haag plaats van handeling is voor dit evenement.

Veertien jongens en vier meisjes van negen tot en met dertien jaar strijden tot en met zaterdag 4 mei op het NK pupillen volgens het zogeheten Zwitserse systeem om de titel. Het is dit keer een ware wisseling van de wacht met liefst twaalf nieuwe gezichten. Van de top-tien van 2018 zijn alleen de nummers drie en vier Roland Kreeft en Melvin Koullen overgebleven. De Haagse titelverdediger Emre Hageman en nummer twee Simon Harmsma zijn te ‘oud’ en zijn nu in een hogere leeftijdsklasse bij de aspiranten actief.

De Drent Kreeft is als hoogst eindigende automatisch voor de finale geplaatst en op grond van zijn rating favoriet. De overige zeventien deelnemers zijn afkomstig uit de halve finales, waarin Limburger Koullen als enige alle zeven partijen in winst wist om te zetten.

De deelnemers zijn (per provincie): Wouter Keitz, Gerard Kramer (beiden Groningen) en Demi Peters (Winschoten); Morris Everts, Bart Jan Kortleven, Roland Kreeft en Wilmer Oostindjer (allen Hoogeveen); Daniël en Matheo Boxum (Emmeloord); Marjory Feyt (Ochten) en Mila Rijlaarsdam (Wageningen); Anthony Maidman (Julianadorp) en Luca Smit (Heerhugowaard); Stan van der Meer (Monster); Tanya-Marie Cnossen en Alexei Ovsyanko (beiden Eindhoven); Yuri Derks (Dongen) en Melvin Koullen (Heerlen).

Het toernooi is vrij toegankelijk. Bovendien kan iedereen die dat wil zijn damkennis laten bijspijkeren. Daartoe worden op dinsdag 30 april en donderdag 2 mei – speciaal voor beginners – tussen 12.00 en 16.00 uur een aantal damclinics gegeven.

Het NK begint maandag 29 april om 13.00 uur en verder alle dagen om 9.30 uur. Op dinsdag en donderdag is er vanaf 14.30 uur ook een middagronde. Op woensdagmiddag gaan de jongens en meisjes schatzoeken bij de Juttershut in Kijkduin en op vrijdagmiddag is er het gebruikelijke blitztoernooi (15.00 uur).

Toegevoegd op: 19-04-2019 18:23 door Stichting The Hague Open

29-04-2019

Pupillen Algemeen
Ontmoetingscentrum Morgenstond
1e Eeldepad 3a
2541 JG Den Haag

Aanvang: 11:00 uur

Demi Peters

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl