Melvin Koullen superieur

Melvin Koullen heeft zich met een perfecte score van 14 punten uit 7 partijen geplaatst voor de finale van het NK pupillen.

Bij het ingaan van de laatste ronde had Melvin al een voorsprong van 3 punten op naaste belager Mila Rijlaarsdam. Al zeker van de eerste plaats, voegde Melvin nog een vlotte zege op Mila aan zijn score toe.

Ook Mila was op voorhand al zeker van een plekje in de finale, maar spanning was er nog genoeg in de laatste ronde, want 6 spelers verdrongen zich voor de resterende 3 kwalificatieplaatsen en in 3 directe duels moesten de beslissingen vallen.

Alexei Ovsyanko had Erik van Wingerden behoorlijk klem gezet, maar Erik vond een combinatie naar dam. Na het halen van de dam bleek Alexei nog tweemaal te kunnen slaan en toen de rookwolken waren opgetrokken, bleek Alexei maar liefst 7 schijven tegen de dam te hebben. Daarvan gingen er diverse verloren, zodat het nog spannend leek te worden, maar uiteindelijk kwam het tot een 4-tegen-1 eindspel dat Alexei wist te winnen.

Tanya-Marie Cnossen was inmiddels via een aanval op de lange vleugel van Egor Kornilov tot winst gekomen en legde daarmee beslag op de 2e plaats. De 3e plaats was voor Oleksandra Chumachenko die Daria Shulepova - leider van het eerste uur - wist te verslaan. Voor Daria waren de druiven zuur: de hoogste weerstand van iedereen, het hele toernooi in de top meegedraaid, maar dan uiteindelijk op de 6e plaats eindigen en dus net niet gekwalificeerd naar de finale.

Toegevoegd op: 23-03-2019 17:18 door locatiebeheerder Eindhoven

09-03-2019

Pupillen Algemeen
Aanvang: 10:00 uur

Sebastiaan Blanken Mateo

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): HDC - Hoogeveen  Brainsport - Eindhoven  Damclub Baarn/Soest - Baarn   - lgt z.s.m.  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl