Team NL KNDB weer veilig en wel terug in Nederland!

Vandaag vloog Team NL KNDB terug vanuit Vilnius naar Amsterdam. Daar werden wij opgewacht door veel ouders en familieleden en voorzitter van de KNDB Ebbo de Jong.

Rond 04.30 uur vertrokken wij vanuit onze studentenflat richting het vliegveld van Vilnius. Drie taxis brachten ons daar. Het was even proppen met de koffers, maar uiteindelijk waren wij ruim op tijd op de luchthaven. Hiervandaan vertrok ons vliegtuig richting Warschau om 6.00 uur. Dit ging gelukkig beter dan op de heenweg. Zonder vertraging en zonder al te veel moeite bereikten wij keurig volgens de planning het vliegveld van Warschau. Eenmaal daar aangekomen konden wij gelijk doorlopen naar de gate vanwaar ons vliegtuig naar Amsterdam vertrok. De overstaptijd van vijftig minuten vloog voorbij en voor wij het wisten zaten wij in het vliegtuig. Met iets vertraging door wat turbulentie bereiken wij luchthaven Schiphol. Nu was het koffers ophalen en snel naar de mensen die ons verwachten. Maar Team NL KNDB heeft slechte ervaringen met koffers ophalen dit toernooi. Al snel kwamen de koffers en dit leek zonder problemen goed te gaan. Alleen n koffer bleef uit. De familie Koullen, die op de heenrit ook al kofferpech hadden gehad, hadden weer niet het geluk aan hun zijde de koffer kwam niet. Met een keurige score van 39 uit 40 in plaats van dertien uit 40 moet ik toegeven dat de LOT progressie heeft geboekt.

Geleid door de Europees Kampioenen ging Team NL KNDB door de uitgang van de bagagehal richting de mensen die daar te wachten stonden. Onder een luid applaus zijn al onze damtoppers weer welkom geheten in Nederland. Ebbo de Jong feliciteerde de kampioenen met hun prachtige prestaties en nadat iedereen van elkaar afscheid had genomen ging iedereen weer huiswaarts.  

Het was een mooi Europees Jeugd Kampioenschap. Onze dank gaat uit naar de organisatie die dit allemaal in zulke goede banen heeft geleid. Verder wil ik heel Team NL KNDB bedanken voor de leuke sfeer die er altijd was, super mooi om te zien. Wij hebben in Vilnius ons sportieve visitekaartje afgegeven!

Medaillewinnaars Team NL KNDB:

Normaal speeltempo:
  • B-19 Jitse Slump 2e
  • B-13 Emre Hageman 2e
  • B-13 Simon Harmsma 3e
Blitz:
  • B-26 Koos van Amerongen 2e
  • B-19 Jitse Slump 1e
  • B-13 Simon Harmsma 1e
  • B-13 Emre Hageman 3e
Rapid:
  • B-19 Jitse Slump 1e
  • B-13 Emre Hageman 1e

Hieronder de linkjes naar de sociale media van de spelers:

Op de toernooisite zijn Engelse dagverslagen te vinden en foto's: http://eyc2018.saske.lt/

 

   

Toegevoegd op: 10-08-2018 15:19 door Team KNDB

01-08-2018

AL Algemeen
Vilnius University
Sauletekio al. 9A
10221 Vilnius

Aanvang: 11:00 uur

Tanya-Marie Cnossen

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl