Drie podiumplaatsen voor Team NL KNDB

De laatste speelronde zorgde voor veel spektakel. Veel Nederlandse titelkandidaten bezweken niet onder de druk en wonnen. Dit leverde een spannende slotdagen van het reguliere toernooi.

Новости

Vandaag  werd de allerlaatste speelronde van het reguliere toernooi gespeeld. Alex sprak de groep toe en benadrukte dat wij niet te veel naar de ranglijst moesten kijken, maar ons vooral moesten focussen op ons spel. Deze ronde was er één Nederlands onderonsje. Yneke en Fernande vochten voor wat ze waard waren, uiteindelijk trok Yneke aan het langste eind.

Bijna alle laatste rondes zijn spannend, zo ook deze. Dat wij als Team NL KNDB goed met deze spanning om konden gaan bleek wel. Veel spelers die kans hadden op een podiumplek wonnen. Zo versloegen Jitse, Nick, Emre en Simon op spectaculaire wijze hun concurrenten. Berke kwam tegen de Rus Akhmerov niet verder dan remise en moest ook in spanning afwachten. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren werden de einstanden duidelijk. Jitse en Emre zijn tweede geworden, Simon werd derde. Nick en Berke eindigden op de ongelukkige vierde plek.

Niet alleen de podiumkandidaten, maar heel Team NL KNDB heeft goed gepresteerd vandaag: een monsterscore van plus negen. Dit brengt het totaal op plus vijftien, een resultaat waar wij trots op mogen zijn.

Vanavond om 18.00 uur is de prijsuitreiking. Morgen staat het Europees jeugd Kampioenschap Rapid op het programma. Team NL KNDB wordt dan versterkt met nog een speler. Koos van Amerongen gaat Nederland vertegenwoordigen bij het Europees Kampioenschap Studenten.

Vanavond zullen foto’s van de prijsuitreiking op de website komen. 

Hieronder de linkjes naar de sociale media van de spelers:

Op de toernooisite zijn Engelse dagverslagen te vinden en foto's: http://eyc2018.saske.lt/

    

Toegevoegd op: 07-08-2018 15:47 door admin

01-08-2018

AL Algemeen
Vilnius University
Sauletekio al. 9A
10221 Vilnius

Aanvang: 11:00 uur

Yneke Goerres

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl