Team NL KNDB bereidt zich voor op de laatste ronde

Vandaag werd er weer flink gestreden door de spelers van Team NL KNDB. Hiermee hoopte iedereen een goede uitgangspositie voor morgen te verkrijgen.

Vandaag konden de spelers weer een halfuurtje uitslapen, aangezien er slechts één ronde op het programma stond. Net zoals gisteren stond er bij het ontbijt vanochtend pannenkoeken op het menu. Hiermee is de ontbijtkeuze van de Litouwers op zijn minst minder creatief te noemen. Desondanks smaakte het de meesten wel goed. De teambespreking verliep zoals gewoonlijk, met als belangrijkste leus (dit keer ingeleid door Nick): “Iedere zet controle.” Verder werd door Alex gevraagd: “hoeveel schijven heb je nodig om een combinatie uit te halen?” Voor de nieuwsgierige lezer is het antwoord twee. Altijd opletten geblazen dus! Dit keer waren er zelfs drie Nederlandse onderonsjes: Machiel tegen Tom, Matheo tegen Stan en Oleksandra tegen Tanya-Marie. In de partij tussen Machiel en Tom werd in de opening van de partij (door beide spelers) een simpele winst voor Tom gemist. Na een lange strijd trok Machiel uiteindelijk aan het langste eind. In de partij tussen Stan en Matheo kwam er een halve hekstelling op het bord. Nadat deze door Matheo verbroken werd kwam er een mooie plakker in. Hierna knokte Stan nog goed verder, maar Matheo maakte het goed af en won. Oleksandra en Tanya-Marie maakten er samen ook een spannende partij van. De twee vriendinnen kozen voor een klassieke partij, na allemaal moeilijke afwikkelingen werd er remise overeengekomen.

De vrije middag werd door veel spelers gebruikt als rustmiddag. Er werden weinig activiteiten ondernomen en veel spelers bleven bij het slaapverblijf. Sommigen deden een middagdutje, anderen gebruikten de grasveldje als voetbalveld. Het is leuk om te zien dat de sfeer binnen Team NL KNDB heel erg goed is. Veel spelers van verschillende categorieën weten elkaar te vinden voor spelletjes en andere leuke bezigheden.  

Ronde achter was min één, dit brengt de totaalscore van Team NL KNDB op plus zes. Morgen is het alweer tijd voor de laatste ronde. Nu begint het toernooi pas echt. Veel spelers hebben nog kans op een podiumplaats en zullen dus alles uit de kast moeten halen om dit daadwerkelijk te realiseren. Het wordt een spannende dag, waarin alles nog mogelijk is. 

Hieronder de linkjes naar de sociale media van de spelers:

Op de toernooisite zijn Engelse dagverslagen te vinden en foto's: http://eyc2018.saske.lt/

Tot een volgend verslag!
   

Toegevoegd op: 06-08-2018 21:59 door Team KNDB

01-08-2018

AL Algemeen
Vilnius University
Sauletekio al. 9A
10221 Vilnius

Aanvang: 11:00 uur

Melvin Koullen

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl