Tweede dag met dubbele ronde valt Team NL KNDB zwaar

Vandaag stond er weer een dubbele ronde op het programma. Team NL KNDB liet helaas hier en daar wat punten liggen. Dat wordt flink aan de bak de laatste twee rondes van het reguliere toernooi.

Vanmorgen begon de dag weer vroeg. Waar de vorige twee rondes om 9.30 uur begonnen, was het nu 9.00 uur al achter het bord. Hierdoor zat iedereen vroeg aan het ontbijt. Dit keer was de keuze: pannenkoek met banaan, of pannenkoek met ham en kaas. Deze luxueuze maaltijd was een goede bodem voor de lange damdag. Na de teambespreking konden wij de speelzaal naar binnen om plaats te nemen achter de borden voor de zesde ronde. Hier stonden twee Nederlandse onderonsjes op het programma. Zo mochten Jitse en Nick tegen elkaar bij de junioren. Machiel en Akosh zorgden samen ook voor een prachtpot. In de partij tussen Jitse en Nick werd goed verdedigd door Nick en de partij eindigde remise. Machiel was in het eindspel Akosh net te slim af, waarna Akosh Machiel de hand moest schudden. In de ochtendronde bleef de schade na de plus acht van gisteren binnen de perken met een min vier score.

Na de lunch was het al snel weer tijd voor de middagronde. Deze ving aan om 15.00 uur. Op niet alle borden was de scherpte aanwezig. Zo werd in verschillende partijen de winst gemist en werd er verloren waar dat niet nodig bleek. Toch bleef de schade binnen de perken en werd er gezamenlijk in de middagronde een 50 procent score behaald.

Team NL KNDB gaat nu de laatste twee belangrijke rondes tegemoet. Met het Zwitserssysteem is er altijd nog van alles mogelijk. Morgen staan er twee leuke affiches op het programma bij de welpen. Oleksandra mag tegen Tanya-Marie en Matheo mag het opnemen tegen Stan.

Na de min vier score van de ochtendronde van vandaag is er nog plus zeven over van het totaal. Een keurig resultaat met nog twee rondes te gaan.

Damgroetjes vanuit Lithuania! 

Hieronder de linkjes naar de sociale media van de spelers:

   

Toegevoegd op: 05-08-2018 21:56 door Team KNDB

01-08-2018

AL Algemeen
Vilnius University
Sauletekio al. 9A
10221 Vilnius

Aanvang: 11:00 uur

Darja Koullen

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl