We zijn begonnen!

Vandaag werd de eerste ronde gespeeld. Verder is er nieuws over de koffers!

Nog bijkomend van de drukke dag van gisteren zat iedereen vanmorgen om 8.30 uur weer aan het ontbijt. Dit was gelukkig weer uitstekend verzorgd. Er was, naast worstjes met wat groente, ook koffie, melk, cornflakes en yoghurtjes om lekker van te genieten: niet verkeerd dus.

De koffers waren vanmorgen nog steeds niet gearriveerd. Hierdoor werd er besloten dat het verstandig zou zijn om wat kleren in de stad te gaan kopen. De ouders van de jongste deelnemers waren zelf in de gelegenheid om wat te kopen en voor de aspiranten en de junioren werden coaches Wouter en Ester op pas gestuurd om voor ieder wat wils uit te zoeken. Niet veel later liep iedereen eindelijk weer in een fris schoon nieuw T-shirt, dat was ook wel weer eens lekker.

11.30 was de eerste gezamenlijke bijeenkomst van Team NL KNDB. Hier benadrukte Alex nog maar eens duidelijk dat het echt heel bijzonder is dat je hier bent en dat je Nederland achter je dambord mag vertegenwoordigen: een prestatie om trots op te zijn. Na de bijeenkomst konden wij gelijk door naar de openingsceremonie. Deze was buiten gepland. In het begin gingen iedereen vol goede moed op de trap in de zon zitten, maar al snel werd er door de coaches besloten dat het toch echt te heet was en dat het in de schaduw beter vertoeven is. De ceremonie bestond uit veel gezonden liedjes door veel jonge zangtalenten en wat praatjes.

Na de ceremonie was het tijd voor de lunch en niet veel later konden wij ons opmaken voor de eerste ronde van het Europees Kampioenschap jeugd 2018. De speellocatie bevond zich in een van de vele universiteitsgebouwen. De welpen, pupillen (jongens) en aspiranten jongens spelen apart van elkaar in aparte zaaltjes. De pupillen meisjes, aspiranten meisjes en de junioren spelen samen in een grote zaal. Linsey had de pech (of geluk) dat zij de eerste ronde tegen de dummy had geloot. Hierdoor kon zij deze eerste dag helaas niet spelen, wel heeft zij al mooi twee punten op zak.

Tijdens de eerste ronde kreeg Alex gelukkig goed nieuws over de koffers. Er zouden negentien van de 27 koffers gevonden zijn en onderweg naar de speellocatie. Niet veel later verscheen er een busje waar inderdaad de negentien koffers in zaten. Eindelijk goed nieuws voor velen ons.

Het avondeten was dit keer pizza. Pluspunt: het is pizza, minpunt: het was maar één puntje. Wouter Morssink en Machiel vonden één puntje op een dag te weinig. Al snel kwam het plan om een extra pizza aan te schaffen. Deze kon mooi opgewarmd worden in de oven van het slaapverblijf, waarna Wouter en Machiel toch nog genoeg te eten hadden.

Als kers op de taart stuurde Wouter Ludwig in de groepsapp het berichtje dat hij ter gelegenheid van zijn verjaardag taart gekocht had. Zoals altijd tijdens het EjK is Wouter jarig. Dit werd dit keer gezellig gevierd op de gang van de tiende verdieping met een lekker stukje taart.

Het resultaat van deze eerste dag voor Team NL KNDB is +1. Een mooi begin voor een hopelijk mooi toernooi. Morgen met een dubbele ronde een zware dag. Groetjes vanuit Vilnius!

Hieronder de linkjes naar de sociale media van de spelers:

   

Toegevoegd op: 01-08-2018 23:34 door Team KNDB

01-08-2018

AL Algemeen
Vilnius University
Sauletekio al. 9A
10221 Vilnius

Aanvang: 11:00 uur

Jitse Slump

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl