Team NL KNDB na een hectische dag gearriveerd

Na een lange reisdag is Team NL KNDB aangekomen in Litouwen voor het Europees jeugd Kampioenschap. Dit ging niet zonder slag of stoot!

De eerste officiële dag van Team NL KNDB begon geheel volgens de planning. Vrijwel alle delegatieleden en familie waren keurig om 7.30 uur op luchthaven Schiphol. Wij konden bij de LOT-Check-In in de rij gaan staan. Ongeveer rond 9.00 uur had iedereen zijn bagage afgegeven en konden wij door de douane. Dit verliep bij iedereen soepel, behalve bij de familie Boxum. De röntgencamera had namelijk wat gedetecteerd. De koffer moest worden geopend en het ene flesje met vloeistof na het andere flesje werd tentoongesteld. Het was een leerzame les.

Desondanks zetten wij de tocht naar onze Gate B-15 door. Totdat we plotseling zagen dat de vlucht een flinke vertraging had opgelopen. Dit had verstrekkende gevolgen voor ons vliegschema, aangezien wij een overstaptijd van 50 minuten hadden in Warschau. Eenmaal in Warschau gearriveerd was het dus rennen geblazen. Zouden wij de aansluiting missen of niet?! Gelukkig kregen wij al snel goed nieuws: het vliegtuig had op ons gewacht. Niet veel later zaten wij voor de tweede keer in de lucht en waren wij op weg naar onze ‘final destination’: Vilnius.

Alles leek weer voorspoedig te gaan, totdat wij onze bagage gingen ophalen. De eerste mensen konden hun koffer zonder moeite vinden, terwijl het gros van de leden van Team NL KNDB hun koffer nog niet gevonden had. Het luik ging dicht: meer bagage zou er niet komen. Dit resulteerde in het feit dat 26 delegatieleden nu nog steeds zonder koffer zitten. Wanneer dit opgelost wordt is nog steeds een raadsel!

Na veel oponthoud door de koffers kwamen wij uiteindelijk bij onze bus terecht, welk ons naar het studentencomplex zou brengen. Na een heet ritje zonder airco werden wij afgezet bij de verblijfsplaats, waar zich het volgende probleem zich voordeed. De organisatie had geen beschikking over de meest recente kamerindeling, dit leverde veel onduidelijkheid en chaos op. Anderhalf uur later kon iedereen zijn of haar slaapkamer bekijken en dit valt zeker niet tegen. Iedere kamer is ruim, heeft twee bureaus en een koelkast, niets te klagen dus.

Over het avondeten waren de meningen verdeeld. Er was namelijk de keuze tussen enerzijds aardappelpannenkoeken met een sausje en anderzijds aardappelpuree, groente en een kipburger. Niet iedereen was even positief over de aardappelpannenkoeken, maar het andere gerecht was heel goed te eten. Voor morgen is de tip dus: eerst goed kijken waar je uit kan kiezen en dan de keuze maken.

Morgen is er om 12.00 uur de openingsceremonie en om 15.00 uur is de aanvang van de eerste ronde. (let op, het is hier één uur later)

Na deze enerverende dag met hoogtepunten en tegenslagen gaan wij onze welverdiende nachtrust opzoeken. Een hartelijke groet vanuit Vilnius!

    

Toegevoegd op: 31-07-2018 20:38 door Team KNDB

01-08-2018

AL Algemeen
Vilnius University
Sauletekio al. 9A
10221 Vilnius

Aanvang: 11:00 uur

Emre Hageman

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl