Alexei Ovsyanko klasse apart

Alexei Ovsyanko van Brainsport Eindhoven heeft het Open NK dammen voor Benjamins 2018 bij de jongens met overmacht gewonnen. Alexei won al zijn 9 wedstrijden en bleef clubgenoot Alex Poliakov drie punten voor. Twee punten achter Alex veroverde Siebe Kortleven van HDC Hoogeveen de derde plaats.

Damvereniging Denk en Zet Culemborg had, in samenwerking met de gemeente Culemborg, er een groot damfeest van gemaakt. In het kader van Culemborg 700 jaar stadsrechten had de gemeente de raadszaal beschikbaar gesteld, en dat bleek een prima locatie.

Na het openingswoord van KNDB voorzitter Ebbo de Jong startten de 23 jongens en 10 meisjes aan hun 9 ronden dammen in vier en een half uur. Wedstrijdleider Bram Verhoef, en arbiter Henk Stoop hadden daarbij de leiding. Zij hoefden echter, buiten de administratie, weinig te doen, want alles verliep zeer sportief. Dit 9e Open NK Benjamins had ook een primeur. Dit jaar waren er voor het eerst geen tranen van kinderen die verloren.

Wethouder Sidali van de gemeente Culemborg had de eer om na afloop alle prijzen te mogen uitreiken. De extra prijs voor de beste Culemborgse deelnemer ging naar Luuk Kastenberg. In de laatste ronde troefde hij concurrent Borre Beukema af. Luuk kreeg de speciale Culemborg 700 trofee.

 

Toegevoegd op: 20-05-2018 00:04 door Culemborg

19-05-2018

Benjamins Jongens
Stadhuis
Ingang via Oude Vismarkt
Culemborg

Aanvang: 11:45 uur

Ruben Renken

Met dank aan:

Gemeente Culemborg
damboeken.nl
Culemborg 700
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl