Alyne Goerres Nederlands Kampioene

Alyne Goerres van Ontspanning Aldeboarn is bij de meisjes de winnares van het Open NK dammen voor Benjamins gewonnen. Alyne speelde alleen remise tegen Lise Knoop uit Julianadorp en won haar acht andere wedstrijden. EÚn punt achter Alyne finishte Aleksandra Pechenizka van Brainsport Eindhoven als tweede. De derde plaats was een prooi voor Lise Knoop.

Damvereniging Denk en Zet Culemborg had, in samenwerking met de gemeente Culemborg, er een groot damfeest van gemaakt. In het kader van Culemborg 700 jaar stadsrechten had de gemeente de raadszaal beschikbaar gesteld, en dat bleek een prima locatie.

Na het openingswoord van KNDB voorzitter Ebbo de Jong startten de 23 jongens en 10 meisjes aan hun 9 ronden dammen in vier en een half uur. Wedstrijdleider Bram Verhoef, en arbiter Henk Stoop hadden daarbij de leiding. Zij hoefden echter, buiten de administratie, weinig te doen, want alles verliep zeer sportief. Dit 9e Open NK Benjamins had ook een primeur. Dit jaar waren er voor het eerst geen tranen van kinderen die verloren.

Wethouder Sidali van de gemeente Culemborg had de eer om na afloop alle prijzen te mogen uitreiken.

Toegevoegd op: 20-05-2018 00:01 door Denk en Zet Culemborg

19-05-2018

Benjamins Meisjes
Stadhuis
Ingang via Oude Vismarkt
Culemborg

Aanvang: 11:45 uur

Met dank aan:

Gemeente Culemborg
damboeken.nl
Culemborg 700
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl