Scholtens en Gabbert pakken de leiding

Organisatie

Op Hemelvaartsdag zijn de 20 pupillen meisjes losgebarsten op het Nederlands kampioenschap in het Drentse Hoogeveen. De organisatie is in handen van damclub Hoogeveen die dit toernooi alweer voor de vijfde keer organiseert, een lustrum.

Na drie ronden hebben alleen Lisa Scholtens uit Hoogeveen en Luise Gabbert uit Bennekom het volle pond. Ze wonnen alle drie de partijen. Beide meisjes hebben een schat aan ervaring en zullen samen wellicht uitmaken wie de nationale titel gaat pakken. Maar wie weet kunnen hun achtervolgers nog roet in het eten gooien. Tanya-Marie Cnossen uit Eindhoven en Fernande de Graaf uit Renkum hebben vijf punten. In hun onderlinge partij tekende ze de vrede. Ook Demi Peters uit Bunde wist verrassend te winnen van de oerdegelijke Yneke Goerres uit Aldeboarn.

Een aantal meisjes hebben donderdagavond ook een leuke nevenactiviteit gedaan: een workshop make-up.

Met nog vijf rondes te gaan kan er nog veel gebeuren.  Vandaag staat de kraker Gabbert-Scholtens op het programma. Deze partij is semi-live te volgen via: http://toernooibase.kndb.nl/applet/oerterpapplet2.0/viewsemilive/make_selection_live_games.php

 

 

 

 

 

Datum: 5 mei 2018

Toegevoegd op: 11-05-2018 09:57 door Damclub Hoogeveen

10-05-2018

Pupillen Meisjes
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1b
7902 JG Hoogeveen

Aanvang: 10:30 uur

Daria Shulepova

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl