Het WK komt er aan!

Het lijkt nog zo kort geleden dat we het wereldkampioenschap dammen voor jeugd in het Drentse Beilen organiseerden, maar toch is het al weer een jaar geleden. En weer staat er een prachtig WK voor de deur. Dit keer treedt de jonge Turkse dam bond op op gastheer. Er zal gespeeld gaan worden in een fantastisch vakantieoord vlakbij Izmir. In het verleden heb ik menigmaal mijn vakantie doorgebracht in een dergelijk resort, en heb genoten van de gastvrijheid van de Turken. En als de foto's op de site ons niet bedriegen wordt het wederom een toernooi onder goede omstandigheden.

Toch heeft de aanloop naar dit toernooi veel stof doen opwaaien. De politieke situatie in Turkije is zorgelijk. De vraag of het WK wel hier gehouden moest worden is menigmaal gesteld. Is hier echter wat van te merken op de vakantie resorts waar zovele Europeanen hun vakantie vieren? Nee, zeggen de notoire Turkije gangers, maar toch voel je voorzichtigheid. Reden om binnen het bestuur de vraag te stellen of wij een equipe zullen afvaardigen naar dit toernooi. We hebben de stelregel ingenomen dat zolang er geen negatief reisadvies vanuit het ministerie is dat er gewoon gespeeld kan worden. Uiteraard is ieder geplaatst jeugdlid vrij om zelf te bepalen of ze wel of niet naar Turkije wil reizen. Ook is er voor gekozen om elk risico tijdens de reis te vermijden en niet vanaf Schiphol, maar vanaf Dusseldorf rechtstreeks naar Izmir te vliegen.


Helaas is hierdoor team KNDB niet volledig, en heeft een aantal geplaatsten zich afgemeld. Toch spelen er nog 18 jongeren om de prijzen. En wat voor een jongeren! Zo verdedigt  Martijn van IJzendoorn zijn wereldtitel. Bij het afgelopen EK liet hij al zien in wat voor vorm hij was: met drie gouden plakken verwelkomden we hem weer terug op Schiphol. Maar vlak ook niet Jitse Slump (zojuist lees ik dat hij remise heeft gespeeld tegen veelvoudig wereldkampioen Tsjitjov) en Wouter Wolff niet uit bij de junioren. 

En wat dacht u van de pupillenafvaardiging? Zelden is er zo'n talentvolle en jonge groep pupillen naar een internationaal toernooi afgevaardigd. Wat dacht u van veelvoudig Nederlands kampioen Berke Yiggiturk? De nieuwe CMF Machiel Weistra zal zeker hoog eindigen. En dan de zeer jonge Simon Harmsma en Emre Hageman....

Ik ben dan ook zeer verheugd dat het gelukt is om een dergelijk sterke equipe te formeren en wens iedereen een heel succesvol en mooi toernooi toe. Ik hoop op 6 november weer een groot aantal medailles in Nederland te verwelkomen.

woordje van de jeugdleider

Toegevoegd op: 19-10-2016 20:46 door Jeugdcommissie

30-10-2016

AL Algemeen
Club Resort Atlantis
Sığacık Mah. Akkum Cad. No: 175
Seferihisar, İzmir Turkij

Aanvang: 12:00 uur

Mitchel Mensinga

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl