Samenvatting van de reis

Terwijl de vierde ronde is begonnen, maken we vanuit Nederland even een samenvatting van de verschillende verhalen op Facebook en websites van diverse deelnemers.

Heenreis
Door verscherpte controles rondom en op Schiphol kwam niet alleen een enkeling oververwacht in een file terecht, ook lange rijen voor het inchecken deden een zwaar beroep op het geduld van de leden van Team KNDB. Gelukkig werd de doortastendheid en daadkracht van Teamcaptain Rik Keurentjes uiteindelijk beloond door de medewerking van de KLM. De koffers konden worden ingecheckt, op het groepsvisum kon de douane worden gepasseerd en toen was het hollen geblazen naar de gate. Dammen is echter vooruitdenken en dat hadden de coaches gedaan, want bij de gate stond Wouter Ludwig. Hij had het grondpersoneel ervan kunnen overtuigen de gate nog niet te sluiten omdat Team KNDB er ieder moment aan kon komen.

Rechtstreeks uit het dagverslag van Jasmijn:
Het vliegen ging prima en we kwamen zonder vertraging (!?!) aan op het vliegveld van Minsk in Wit-Rusland. Nog even paniek omdat de groepsvisum zoek was nadat we allemaal door de douane waren. Na een speurtocht in verschillende tassen kwam hij gelukkig weer boven water!

Toen bleek het Belgische team (incl arbiter Johan Demasure met zoon en meespelende kleinzoon) al meerdere uren op ons te wachten om samen met een bus naar het hotel te gaan. Zij waren 's nacht om 3 uur al vertrokken en zouden uiteindelijk gelijk met ons pas om 22.30 uur aankomen in het hotel! Zij waren niet erg geamuseerd....

Op het vliegveld kregen we nog uitleg over de lokale valuta. Vorige maand is Wit-Rusland over gegaan op een nieuwe roebel maar de oude roebels worden ook nog gebruikt. Heb je gewoon flappen van 10.000 en meer in handen! Maar weinig waard dus. Geld gepind op het vliegveld. Drinken gekocht voor onderweg. Het was bijna 30 graden toen we aankwamen. En de bus had geen airco... Drinken was dus vrij vlot op. We moesten met de bus van hoofdstad Minsk naar de stad Pinsk waar het toernooi wordt gehouden. We waren vlot de stad uit. Het landschap leek vervolgens eigenlijk best veel op Zuid-Limburg. Beetje heuvelachtig. En verder alleen maar akkerbouw. Maar 1 keer wat industrie gezien. Na 2 uur rijden even stoppen. Toiletten werden alleen gebruikt door diegenen die echt super hoge nood hadden...! Wel nieuw drinken kunnen kopen en benen kunnen strekken. Toen weer verder. De heuvels waren inmiddels verdwenen en het landschap leek toen best veel op Nederland... In totaal 4,5 uur met de bus gereden... blij dat we er waren om 22.30 uur! Eerst gegeten: tomaat en komkommer met iets van yoghurtdressing. En stuk kip met gekookte aardappelen en rauwkost. Het smaakte allemaal erg lekker!

Kamers zijn erg sober. Bedden zijn vrij hard en het is heel erg warm op de kamer. Maar wel een koelkast die heeeel goed koelt! We zijn gauw gaan slapen. Kijken wat de dag van morgen ons brengt!
   

Toegevoegd op: 03-08-2016 15:03 door Team KNDB

01-08-2016

AL Algemeen


Pinsk (Wit Rusland)

Aanvang: 13:30 uur

Marjory Feyt

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl