Mensinga na spannende slotronde derde

Na de voortijdige bekendmaking van de kampioen en de nummer twee was er zaterdag tijdens de laatste ronde nog genoeg te winnen voor de rest van het deelnemersveld. De derde plaats lonkte voor een aantal dammers waarvan Nick Waterink favoriet leek voor de derde plek. Hij speelde tegen Wouter Morssink een prima partij in het aanvalsklassiek maar nam met een gewaagde Ghestem-doorstoot veel hooi op zijn vork. Morssink combineerde naar een gelijkwaardig eindspel maar Waterink haalde foutief dam waarna deze werd afgenomen. De resterende stand was verloren voor Waterink die dan ook opgaf.

Het peloton achtervolgers rook bloed. Allereerst was er Jannes Kromhout die met sterk positiespel een schijf winst wist te forceren tegen hekkensluiter Floris Tol. Kromhout verzuimde het voordeel uit te breiden waardoor Tol flink wat compensatie kreeg. Toen de stand analytisch remise was gaf Tol verrassend op waardoor Kromhout op de virtuele derde plek stond.

Zowel Mitchel Mensinga als Stijn Overeem hadden nog prima perspectieven op de derde plek. Beiden konden zich met een overwinning van het brons verzekeren. In een interessant duel leek Overeem het initiatief te hebben, maar hij werd in het middenspel getrakteerd op een verrassend doorbraakje. Mensinga kon enkele zetten later met een uiterst verrassende wending winst forceren, maar het was niet aan hem besteed. Uiteindelijk liep de partij remise. Met vier spelers op tien punten werden de plus- en minremises scherprechter. Mensinga werd derde terwijl Overeem en Kromhout op de gedeelde vierde plaats eindigden. Kind van de rekening werd Waterink die terugviel naar de zesde plaats.

Er was natuurlijk ook nog het prestigeduel tussen de kampioen Jitse Slump en nummer twee Wouter Wolff. In een interessante partij met een opgedrongen randschijf had Wolff het beste van het spel maar hij kon zijn voordeel niet tastbaar maken, remise. Tot slot speelde Thijs Verboon een aanval tegen Tom Knapen. De aanval leek door te slaan maar Knapen wurmde zich toch richting de damlijn, meer dan een plusje zat er niet in voor Verboon.

Toegevoegd op: 08-05-2016 15:50 door Damclub WvM

02-05-2016

Junioren Algemeen


Westerhaar

Aanvang: 11:00 uur

Jitse Slump

Met dank aan:

Techno Panel 2000
Jumbo Veld Westerhaar
Meuleman Engineering
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl