Slump op de snelweg richting de titel

Jitse Slump was de eerste speler die won in deze zware ronde. Tegenstander Wouter Morssink speelde een prima opening en zette Slump voor enkele lastige keuzes. Morssink gaf het initiatief echter volledig weg met twee zetten die niet in zijn plan paste. Slump nam het centrum stevig in handen, en Morssink bezweek onder de druk. Een lichte combinatie bracht de beslissing.

Nick Waterink kreeg al vroeg in de partij een prima stelling tegen Tom Knapen. Knapen had erg veel tijd nodig om zich uit de problemen te rekenen. Dit lukte hem uiteindelijk wel, maar Waterink bleef de druk opvoeren. Knapen erkende te laat problemen, en Waterink bracht een krachtige Ghestem op het bord. Knapen probeerde op een originele manier onder een nederlaag uit te komen, maar Waterink was onverbiddelijk.

Stijn Overeem en Jannes Kromhout vochten een duel uit met onderhuidse spanningen. Na de opening besloot Overeem tot een afruil welke hem een makkelijkere positie bezorgde. Kromhout broedde echter op een gevaarlijke counter. Overeem kwam daar te laat achter en mocht van geluk spreken dat er nog net een remise haalbaar was, die hij schijnbaar zonder enige moeite wist te vinden.

Floris Tol kwam deze wedstrijd met aanvallende bedoelingen. Tegenstander Thijs Verboon ging gretig mee in deze plannen en beide heren maakte er een heerlijk duel van. Tol nam eerst de aanval, maar Verboon ruilde deze eraf, en ging vervolgens zelf in de aanval. Tol liet zich niet kennen en ondernam een dappere poging tot omsingelen. Stuk bij beetje kwam Verboon beter te staan, en Tol moest noodgedwongen twee schijven offeren. Dit bleek te duur, en Verboon maakte de partij stijlvol af.

Tot slot de wedstrijd tussen runner-up Wouter Wolff en Mitchel Mensinga. Mensinga was niet onder de indruk van het puntentotaal van Wolff, en vloog vol de aanval in. Wolff investeerde veel tijd in het omsingelen, maar het was Mensinga die het betere spel had. Na een verkeerde voortzetting van Mensinga kon Wolff behendig wegkomen met als resultaat een remise.

Toegevoegd op: 06-05-2016 10:15 door Damclub WvM

02-05-2016

Junioren Algemeen


Westerhaar

Aanvang: 11:00 uur

Wouter Wolff

Met dank aan:

Techno Panel 2000
Jumbo Veld Westerhaar
Meuleman Engineering
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl