Mensinga vormt eerst obstakel voor Slump

Nadat Jitse Slump de eerste vijf rondes had gewonnen, lukte het Mitchel Mensinga in de zesde ronde de koploper zijn eerste punt afhandig te maken. De naaste concurrent van Slump, Wouter Wolff, wist zijn partij wel te winnen. Hierdoor is het gat tussen Slump en Wolff nog twee punten met nog drie rondes voor de boeg. In de laatste ronde spelen de heren tegen elkaar dus er is nog niets beslist. Nick Waterink, voorafgaand aan de zesde ronde op gelijke hoogte met Wolff, verloor zijn partij van Jannes Kromhout en is daardoor zo goed als uitgeschakeld voor de titel.  

Jitse Slump speelde een Roozenburg-aanval. Nadat Mitchel Mensinga de aanval eraf had geruild, was de muziek wel een beetje uit de stand. Slump creëerde enig optisch voordeel, maar Mensinga had geen moeite de remise te vinden. Deze remise betekent een einde aan de fabelachtige reeks overwinningen van Slump.

De eerste achtervolger van Slump, Wouter Wolff, bouwde vanuit de opening het Chizhov-kanon op tegen Tom Knapen. Meteen nadat Wolff het kanon in werking stelde en richting het kerkhofveld ging, werd de voorpost eraf geruild door Knapen. Wolff nam in het vervolg van de partij alle risico’s, waardoor er een zeer ingewikkelde stand op het bord kwam te staan die voor beide spelers kansen zou bieden. Dit bleek de goede strategie van Wolff, want Knapen begreep de stand niet meer en zette een combinatie open voor Wolff. Wolff benutte dit buitenkansje en ook in het afspel maakte Wolff geen fouten meer.

De tweede achtervolger van Slump, Nick Waterink, keek na de opening aan tegen een gigantische tempoachterstand tegen Jannes Kromhout. Waterink speelde dit echter zeer goed tegen en na zo’n veertig zetten leek het erop dat Waterink winstkansen zou gaan creëren, omdat het centrum van Kromhout compleet was weggevaagd. In een uiterste winstpoging overzag Waterink echter een tijdelijk offer, waarna de kansen keerden. Waterink was van slag hierdoor en enkele zetten later was het raak voor Kromhout, op het moment Waterink in een eenvoudige combinatie trapte. Waterink had vervolgens  geen zin meer om met een schijf minder door te spelen.

Thijs Verboon speelde een sterke partij tegen Stijn Overeem. De snelle flankaanval van Overeem werd onmiddellijk overgenomen door Verboon. Verboon bouwde vervolgens een zeer sterk centrum op en Overeem moest noodgedwongen de randen opzoeken. Overeem verdedigde zich hierna handig, waardoor Verboon genoegen moest nemen met een puntendeling. 

Wouter Morssink speelde een solide centrumpartij tegen Floris Tol. Beetje bij beetje werd Tol naar achteren gedrukt en op het juiste moment besloot Morssink de flankaanval in te zetten. Dit werd enkele zetten later zelfs een flankcentrumaanval. Tol probeerde nog te redden wat er te redden viel, maar zijn positie bleek kansloos. Tol blijft door deze nederlaag steken op één punt uit zes duels.

Er zijn tot en met zaterdag nog drie rondes te spelen. Zal Wouter Wolff de achterstand van twee punten op Jitse Slump goed kunnen maken? 

 

Toegevoegd op: 05-05-2016 16:04 door Damclub WvM

02-05-2016

Junioren Algemeen


Westerhaar

Aanvang: 11:00 uur

Jitse Slump

Met dank aan:

Techno Panel 2000
Jumbo Veld Westerhaar
Meuleman Engineering
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl