Simon Harmsma trekt opwaartse lijn door

Den Haag – Simon Harmsma is net elf jaar, ‘lekker’ eigenwijs en een dammertje met aanleg én lef. Zijn doel is om beter te worden dan vader Tjeerd, al sinds jaar en dag een nationale subtopper bij ereklasser DEZ Culemborg. Simon eindigde op het WK welpen op de vijfde plaats en bereikte vorig jaar op het NK pupillen eenzelfde klassering. Nu ligt hij op de Nederlandse pupillen titelstrijd op koers voor minimaal een plek op het erepodium. Halverwege het toernooi prijkt hij in Ontmoetingscentrum Morgenstond met slechts één verliespunt alleen op de gedeelde eerste plaats. De vierde ronde was nog maar net begonnen of hij stond na een foutief terugruiltje van Ivar Smijers al twee schijven voor waarna de rest niet moeilijk meer was.

Concurrent Machiel Weistra leek hard op weg om langszij te komen. In een forse aanvalspartij speelde hij Wouter Sosef van het bord maar hij haperde in de afwerking. De stand was op verschillende manieren gewonnen, zoals WSDV’s jeugdcoördinator Gerard Zijlema en jeugdtrainer Matthias de Kruijf aantoonden, maar zoals het nu ging kwam Sosef zelfs nog in het voordeel en moest Weistra remise maken wat nét lukte.

Nicole de Vries leek tegen Jan Kornilov hard op weg zich mede op kop te nestelen in een partij waar beiden veel eer mee in legden. In een zeer ongewone stand overzag de 12-jarige Drentse gymnasiaste een combinatie naar dam. Doordat Kornilov foutief offerde kwam alsnog een gewonnen afspel op het bord maar het werd toch nog remise.

Akosh Kardos rukte na een valse start door een derde zege in successie op naar een gedeelde tweede plaats. Matthijs Jonkman verzuimde een door de Wageninger te laat onderkende damcombinatie en werd vervolgens klassiek gewurgd.

Renco Oostindjer zette met serie krachtzetten Alijn Kuijer voor een hopeloze opgave. Noël Neve lijkt na zijn voortvarend begin van slag en produceerde dit keer een te impulsieve zet tegen Stef Schep, die dankbaar profiteerde.

De drie Hagenaars scoorden voor het eerst maximaal. Berke Yigitturk walste stijlvol over Roland Kreeft heen en staat na een desastreus begin weer op zijn gemiddelde.

Emre Hageman ontfutselde met subtiel spel een schijf aan Tom Rinner wat afdoende bleek. Gökhan Bagci bejubelde zijn eerste overwinning waarvoor wel enige medewerking van Yaroslav Gilevych nodig was.

Uitslagen vierde ronde: 

Yaroslav Gilevych (Veldhoven)-Gökhan Bagci (Den Haag) 0-2

Renco Oostindjer (Hoogeveen)-Alijn Kuijer (Culemborg) 2-0

Berke Yigitturk (Den Haag)-Roland Kreeft (Ruinen) 2-0

Noël Neve (Haarlem)-Stef Schep (Hoogeveen) 0-2

Emre Hageman (Den Haag)-Tom Rinner (Doetinchem) 2-0

Akosh Kardos (Wageningen)-Matthijs Jonkman (Hoogeveen) 2-0

Machiel Weistra (Heteren)-Wouter Sosef (Hoogeveen) 1-1

Jan Kornilov (Geldrop)-Nicole de Vries (Hoogeveen) 1-1

Ivar Smijers (Wageningen)-Simon Harmsma (Culemborg) 0-2

De stand bovenin: 1. Harsma 7, 2 t/m 6. Kornilov, Weistra, Sosef, Kardos en De

Vries 6.

Toegevoegd op: 04-05-2016 14:54 door Stichting The Hague Open

02-05-2016

Pupillen Algemeen
Ontmoetingscentrum Morgenstond
1e Eeldepad 3a
2541 JG Den Haag

Aanvang: 13:00 uur

Tom Rinner

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl