Niemand nog maximaal

Den Haag – Niemand heeft meer de maximale score na drie van de acht ronden van het Nederlands damkampioenschap voor pupillen. Machiel Weistra zette in de ochtendronde met een bekend maar altijd weer verrassend openingszetje Noël Neve opzij maar strandde ’s middags op het ‘graniet’ van Ivar Smijers. Het zoveelste Wageningse talent, met een keuzeplaats in Ontmoetingscentrum Morgenstond aanwezig, trok in het middenspel zelfs het initiatief naar zich toe maar meer dan licht voordeel zat er niet in. Smijers boekte met een winnende podkowa zijn eerste zege ten koste van Gökhan Bagci.

Nicole de Vries had nu geen geluk nodig. Zij speelde een modelpartij in de hekstelling tegen Roland Kreeft die in het middenspel in een soort matnet verstrikt raakte. Daarna kwam ze duidelijk beter te staan tegen Wouter Sosef die echter net op de been bleef. Eerder had Sosef in een rustig positiepartijtje met en slimme zet clubgenoot Matthijs Jonkman zo laten schrikken dat hij prompt een schijf verloor en even later ook de partij.

Tot de koplopers behoort ook Simon Harmsma. Samen met Jan Kornilov maakte hij er een fraaie, spannende en ook heel volwassen partij van. De Brabander stond beter maar sloeg verkeerd waarna Harmsma richting damlijn combineerde. Kornilov vond nog net een remisegaatje al was het razend moeilijke eindspel volgens de computer gewonnen. Na afloop had Harmsma nog wel ruim 50 minuten bedenktijd over. In de middagronde stond het bord in vuur en vlam tegen Noël Neve, die echter een combinatieve wending overzag en geen kans op herstel meer kreeg. Jan Kornilov op zijn beurt miste een zetje tegen Tom Rinner maar kreeg nog een positionele herkansing. Rinner won wel met een zetje van Alijn Kuijer.

Akosh Kardos was de enige pupil die gisteren twee keer victorie kon kraaien. De Gelderse kampioen sneed onstuitbaar door de linkervleugel van Stef Schep en brak met een aantal krachtzetten het verweer van Roland Kreeft.

Berke Yigitturk ging opnieuw onderuit. Eerst verzuimde hij een winnende forcing waarna hij te ver ging in zijn winstpogingen en een simpele 2-om- 2 overzag tegen DC Den Haag-clubgenoot Emre Hageman. De titelverdediger werkte zich ’s middags van de laatste plaats af. Dat ging ten koste van Yaroslav Gilevych (ook remise met Renco Oostindjer) die na een slagwisseling een schijf achter kwam. Emre Hageman sleepte nog een wonderbaarlijke remise uit het vuur tegen Matthijs Jonkman. Clubgenoot Gökhan Bagci flikte eenzelfde kunstje tegen Alijn Kuijer. Stef Schep kwam van de ‘nul’ af door Renco Oostindjer te verslaan.

Schooldamtoernooi

Als nevenactiviteit ging het Den Haag Topsport schooldamtoernooi van stapel. Veertien kinderen van de De la Reyschool, De Ark en de Willem de Zwijgerschool werkten elk zeven partijtjes van ieder tien minuten bedenktijd af. De Ark nam het hele erepodium voor zijn rekening. De grootste beker ging naar Lilian Pijp met elf punten. Mark Beurze had dezelfde score beschikte over mindere weerstandspunten. Het brons was voor Daan Visscher met tien punten. De overige deelnemers kregen allemaal een medaille met een groen-geel lint.

Uitslagen, derde ronde: 

Machiel Weistra (Heteren)-Ivar Smijers (Wageningen) 1-1

Wouter Sosef (Hoogeveen)-Nicole de Vries (Hoogeveen) 1-1

Simon Harmsma (Culemborg)- Noël Neve (Haarlem) 2-0

Tom Rinner (Doetinchem)-Jan Kornilov (Geldrop) 0-2

Roland Kreeft (Ruinen)-Akosh Kardos (Wageningen) 0-2

Matthijs Jonkman (Hoogeveen)-Emre Hageman (Den Haag) 2-0

Berke Yigitturk (Den Haag)-Yaroslav Gilevych (Veldhoven) 2-0

Stef Schep (Hoogeveen)-Renco Oostindjer (Hoogeveen) 2-0

Gökkhan Bagci (Den Haag)-Alijn Kuijer (Culemborg) 1-1

Stand op kop: 1 t/m 5. Harmsma, Kornilov, Weistra, Sosef en De Vries 5, 6 en 7.

Smijers en Kardos 4.

Toegevoegd op: 03-05-2016 19:37 door Stichting The Hague Open

02-05-2016

Pupillen Algemeen
Ontmoetingscentrum Morgenstond
1e Eeldepad 3a
2541 JG Den Haag

Aanvang: 13:00 uur

Matthijs Jonkman

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl