Machiel Weistra stelt kandidatuur

Den Haag – Machiel Weistra is als pupil al gepokt en gemazeld. De 13-jarige Betuwenaar eindigde vorig jaar op het NK dammen voor pupillen als nummer vijf. Nu stelt hij in Ontmoetingscentrum Morgenstond nadrukkelijk zijn kandidatuur voor de titel. Noël Neve, die in de eerste ronde nog zo verrassend titelverdediger Berke Yigitturk beentje had gelicht, overzag een bekend maar altijd weer verrassend openingszetje wat hem een schijf kostte. Weistra had daarna geen moeite om zijn tweede overwinning op rij te laten noteren.

Wouter Sosef hoefde voor de maximale score opnieuw niet tot het uiterste te gaan. In een rustig positiepartijtje schrok clubgenoot Matthijs Jonkman zo van een slimme zet dat hij prompt een schijf verloor en even later ook de partij. Nicole de Vries had dit keer geen geluk nodig. Zij speelde een modelpartij in de hekstelling tegen Roland Kreeft die in het middenspel in een soort matnet verstrikt raakte.

Simon Harmsma en Jan Kornilov maakten er samen een fraaie, spannende en ook heel volwassen partij van. De Brabander stond beter maar sloeg verkeerd waarna Harmsma richting damlijn combineerde. Kornilov vond nog net een remisegaatje al was het razend moeilijke eindspel volgens de computer gewonnen. Na afloop had Harmsma nog wel ruim 50 minuten bedenktijd over.

Yaroslav Gilevych en Renco Ostindjer deelden eveneens de punten na een partij die gelijk op ging. Akosh Kardos sneed onstuitbaar door de linkervleugel van Stef Schep.

Ivar Smijers boekte met een winnende podkowa zijn eerste zege ten koste van Gökhan Bagci. Berke Yigitturk ging opnieuw onderuit. Eerst verzuimde hij een winnende forcing waarna hij te ver ging in zijn winstpogingen en een simpele 2-om- 2 overzag tegen DC Den Haag-clubgenoot Emre Hageman. De titelverdediger staat nu onderaan.

Uitslagen tweede ronde: 

Matthijs Jonkman (Hoogeveen)-Wouter Sosef (Hoogeveen) 0-2

Roland Kreeft (Ruinen)-Nicole de Vries (Hoogeveen) 0-2

Jan Kornilov (Geldrop)- Simon Harmsma (Culemborg) 1-1

Noël Neve (Haarlem)-Machiel Weistra (Heteren) 0-2

Alijn Kuijer (Culemborg)-Tom Rinner (Doetinchem) 0-2

Ivar Smijers (Wageningen)-Gökhan Bagci (Den Haag) 2-0

Yaroslav Gilevych (Veldhoven)-Renco Oostindjer (Hoogeveen) 1-1

Akosh Kardos (Wageningen)-Stef Schep (Hoogeveen) 2-0

Emre Hageman(Den Haag)-Berke Yigitturk (Den Haag) 2-0.

Stand op kop: 1 t/m 3. Weistra, De Vries en Sosef 4.

Toegevoegd op: 03-05-2016 15:27 door Stichting The Hague Open

02-05-2016

Pupillen Algemeen
Ontmoetingscentrum Morgenstond
1e Eeldepad 3a
2541 JG Den Haag

Aanvang: 13:00 uur

Berke Yigitturk

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl