Nederlands Kampioenschap Junioren voor 37e maal in Westerhaar

Nederlands Kampioenschap Junioren voor 37e maal in Westerhaar

Komende maandag 2 mei begint voor de 37e maal in successie het NK dammen voor junioren in Westerhaar. Een tiental talentvolle jeugddammers strijden in het clublokaal van de Westerhaarse damvereniging om deze felbegeerde titel. Deze spelers hebben zich allemaal geplaatst via voorronden die eerder dit jaar zijn gehouden.

Het is al echt een grote traditie dat dit kampioenschap in Westerhaar wordt gehouden en de organisatie is dan ook altijd perfect geregeld. De deelnemers worden ondergebracht in gastgezinnen en er zullen ook enkele activiteiten gehouden worden om de onderlinge sfeer tussen de deelnemers te bevorderen.

Al vele grote namen in de damwereld zijn hun carrière gestart bij het NK voor junioren zoals Ton Sijbrands en Harm Wiersma. Ook de huidige titelhouder, Wouter Wolff wordt een grote toekomst voorspeld in de damwereld.

De opening van dit toernooi wordt verricht door de wethouder van sport van de gemeente Twenterand. Deze opening wordt gehouden om 17.30 uur waarbij de heer Keurentjes van de KNDB spelers kort introduceert bij de aanwezigen. Om 18.00 uur start dan de 1e ronde o.l.v. arbiter Hans Lucassen uit Almelo. Hij keert ook dit jaar weer terug op de plaats die hij vele jaren met veel succes invulde.

Op dinsdag, woensdag en donderdag worden er elke dag twee rondes gespeeld die om respectievelijk 10.00 en 18.00 uur een aanvang nemen. Vrijdag wordt er dan de voorlaatste ronde gespeeld welke ook om 10.00 uur start waarna er een sneldamtoernooi volgt. De sluiting staat gepland op zaterdag 9 mei na de laatste ronde rond de klok van drie uur. Ook hierbij zal de wethouder aanwezig zijn.

Het zal hoe dan ook een spannend toernooi worden met een sterk deelnemersveld. De favoriet is Jitse Slump uit Heerlen die al jaren meespeelt bij nationale kampioenschappen, maar gevaarlijke outsiders zoals Nick Waterink uit Hoogeveen en Mitchell mogen zeker niet uitgesloten worden.

Het belooft dan ook opnieuw een bijzonder spannend kampioenschap te worden welke door een ieder live gevolgd kan worden. Er wordt namelijk ook dit jaar weer gespeeld op elektronische damborden waarbij de partijen live via internet te zien zullen zijn.

Ook bent u dagelijks welkom in het clublokaal aan de Asterstraat 28 te Westerhaar om te komen kijken. De toegang is uiteraard vrij.

Toegevoegd op: 26-04-2016 18:12 door Damclub WvM

02-05-2016

Junioren Algemeen


Westerhaar

Aanvang: 11:00 uur

Mitchel Mensinga

Met dank aan:

Techno Panel 2000
Jumbo Veld Westerhaar
Meuleman Engineering
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl