Damjeugd strijdt om nationale titels

Den Haag week lang decor voor toppers-in-spe

Den Haag De stad Den Haag is begin volgende maand het decor voor twee Nederlandse damkampioenschappen. In Ontmoetingscentrum Morgenstond wordt zowel het NK pupillen algemeen als het NK meisjes aspiranten verspeeld. Sportwethouder Rabin Baldewsingh neemt maandag 2 mei (13.00 uur) in het gebouw aan het 1e Eeldepad 3A de opening voor zijn rekening. Hij doet dat in de naar hem genoemde speelzaal.

HDC Hoogeveen is hofleverancier met in totaal acht finalisten, gevolgd door WSDV (Wageningen) met vijf en DC Den Haag met vier. Zeventien jongens en n meisje van 10 t/m 13 jaar strijden op het NK pupillen volgens het zogeheten Zwitserse systeem om de titel. Vijftien zijn afkomstig uit de drie halve finales en twee mogen meedoen op basis van een keuzeplaats. Titelverdediger Berke Yigitturk, de plaatselijke favoriet, was automatisch al geplaatst.

De overige deelnemers zijn (per provincie): Matthijs Jonkman, Renco Oostindjer, Stef Schep, Wouter Sosef en Nicole de Vries (allen Hoogeveen), Roland Kreeft (Ruinen); Simon Harmsma en Alijn Kuijer (beiden Culemborg), Tom Rinner (Doetinchem), Akosh Kardos (Wageningen) en Machiel Weistra (Heteren); Gkhan Bagci, Emre Hageman en Berke Yigitturk (allen Den Haag); Yaroslav Gylevych (Veldhoven) en Jan Kornilov (Geldrop).

Het nog slechts tienjarige Wageningse talent Ivar Smijers, die op een haar na de finale miste, is voor zijn goede optreden van de laatste tijd beloond met een keuzeplaats. Hetzelfde geldt voor de een jaar oudere Haarlemmer Nol Neve.

Meisjes

Bij de meisjes aspiranten (14 t/m16 jaar) zijn er liefst dertien inschrijvingen, meer dan het dubbele van vorig jaar. Ilse Barf (Leek) verdedigt haar titel. Zij krijgt concurrentie van Elisabeth Kramer en Suzanne Staal (beiden Groningen), Tamar Visser (Bartlehiem), Khalium Eever (Assen), Lisa Schep en Jasmijn Scholtens (Hoogeveen), Marie en Luise Gabbert (Bennekom), Linsey van Leeuwen (Huissen), Maaike de Bruin (Reeuwijk), Kirsty Wahjuwibowo (Den Haag) en Darja Koullen (Heerlen). 

Op zaterdag 7 mei omstreeks 15.00 uur volgt voor beide NK's de prijsuitreiking. 

Daarvoor is uitgenodigd Rob Clerc, vijfvoudig vice-wereldkampioen, achtvoudig nationaal kampioen en thans succesvol als bondscoach.

Toegevoegd op: 23-04-2016 21:43 door DC Den Haag

02-05-2016

Pupillen Algemeen
Ontmoetingscentrum Morgenstond
1e Eeldepad 3a
2541 JG Den Haag

Aanvang: 13:00 uur

Roland Kreeft

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl