Slotdag geeft onverwachte wendingen in Alblasserdam

Strijd op plaats 4 en 5

Na 3 weken voorbereiden kon op de 2e en laatste wedstrijddag getoond worden welk strijdplan de dammers hadden om zich te plaatsen voor de Finale van Nederland. Emre had met GŲkhan en Renco zijn naaste belagers al op de eerste speeldag gehad. Op de tweede dag volgden Brent, Jan en Yaroslav die niets liever wilden dan punten afsnoepen van de koploper. Echter wist alleen Jan een punt te pakken en kon de teller van Emre van 7 naar 12 punten.

Clubgenoot GŲkhan volgde echter prima het voorbeeld van Emre. In de voorlaatste ronde stond hij op basis van weerstandspunten zelfs even eerste. Na de laatste ronde, waarin beiden wisten te winnen, bleek dat Emre toch met 2 weerstand punten de eerste plaats bemachtigde.

Renco stond na dag 1 samen met Brent op 6 punten en zij hoopten dat de twee boven hen punten zouden laten liggen. Het enige wat zij kon doen was de druk erop houden. 

Het pakte voor Renco toch stukken beter uit dan voor Brent. Renco speelde eerste remise tegen  GŲkhan en vervolgens pakte hij tegen NoŽl de winst. In de slotronde was een remise genoeg om zijn concurrent Jan af te houden van de 3e plaats. Brent daarintegen moest meteen vol aan de bak tegen Emre. Een verlies kon Brent niet hebben dus moest op zijn minst een punt pakken om bij te blijven. Brent verweerde zich prima maar moest in het eindspel te veel schijven opgeven om perspectief te hebben en kon daarna enkel opgeven. Nauwelijks bijgekomen van de domper wist Yaroslav  in de volgende ronde ook te winnen en zo werd het voor Brent heel lastig zich bij de 1e vijf te scharen. Met een remise in de laatste ronde kwam hij uiteindelijk tekort.

Door het wegvallen van Brent lagen er voor NoŽl, Lev, Jan en Gijs kansen in de top 5 te eindigen. NoŽl behaalde 3 punten, Lev 2 punten, Jan 4 punten en Gijs ook 2 punten bij hun totaal van de eerste dag. Voor Jan betekende dit dat hij van de 7e plaats naar de 4e plaats op de eindstand steeg.  NoŽl zakte van zijn veilige 5e plaats naar de 6e plaats op de eindrangschikking. Hoewel hij net zoveel punten had als de nummer 5 viel die beslissing op 1 !! weerstandspunt. Lev stonde 6e en viel terug naar plaats 10 en Gijs stond 8e en bleef 8e.  Had Gijs de laatste ronden nog minstens 1 punt gepakt dan had hij zeker die 5e plek opgeŽist.

Die plek is nog steeds niet ingevuld n.a.v. het stukje hierboven. Daarvoor moeten we nog een paar plekken naar beneden kijken op de ranglijst van de eerste speeldag om te weten te komen wie die plek inneemt. Op de eerste dag had hij 4 punten en moest toch behoorlijk aan de bak om in ieder geval in aanmerking te komen. Zijn naam Yaroslav Gilevych. Door 2 winstpartijen leek hij op de goede weg. De laatste ronde tegen Emre zou bepalend zijn. Echter, hij verloor en met zijn puntenaantal leek dat niet voldoende te zijn......of toch.......Zoals hierboven eerder genoemd wipte Yaroslav op 1 weerstandpunt over NoŽl heen en met de hakken over de sloot plaatste hij zich als 5e speler voor het NK!

Alle winnaars en geplaatste pupillen van harte gefeliciteerd

 

Toegevoegd op: 27-03-2016 13:31 door locatiebeheerder Alblasserdam

05-03-2016

Pupillen Algemeen
Aanvang: 10:15 uur

NoŽl Neve

Met dank aan:

Kippie Gouda
Gemeente Hoogeveen
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Alblasserdam   - Huissen   - Hoogeveen  Jeugdcommissie KNDB -   
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl