WK jeugd bijna van start

Nog niet eerder was er zo'n groot toernooi, volgens internationaal arbiter Johan Demasure. Ca. 270 jeugdspelers van 8 tot 19 jaar zullen het tegen elkaar opnemen tijdens het WK jeugd in Beilen. Ook de delegatie van Team KNDB is bijzonder groot!

Op de deelnemerslijst van het WK dammen in normaal tempo tellen we al 37 spelers in de verschillende categorieŰn. Bij het sneldammen op de dinsdagmiddag verdubbelen we dat aantal zelfs!

Naast de normale afvaardiging van spelers die zich via het NK plaatsten, is er een organisatieplaats en sponsorplaats in iedere categorie. Deze worden door Nederlandse spelers opgevuld. Daardoor is er in iedere categorie sowieso plaats voor 5 Nederlandse deelnemers. Maar daarnaast zijn er nog zogenoemde opvulplekken om aan een bepaald vast aantal te komen Ún dan is er nog de 'make even' plek, voor als het aantal spelers oneven is. Dan hoeft niemand tegen de dummy.

Een ongekend groot Team KNDB dus, dit WK. Daarom gaan er ook meer coaches mee dan andere jaren.

De organisatie is in handen van de damclub Hijken DTC. Vele vrijwilligers uit hun vereniging, aangevuld met vrijwilligers van omliggende clubs en andere actievelingen gaan ervoor zorgen dat ca. 430 gasten (spelers, ouders, coaches) een goede week zullen hebben.

Op de website van het toernooi, dat deels ook in het Nederlands is, zal de verslaglegging neutraal / internationaal gehouden worden. Hier op jeugddammen.com gaan wij weer proberen Team KNDB te volgen in hun belevenissen op eigen bodem. Josefien reist weer mee, net als afgelopen zomer op het EK en zal hier de verhalen van de deelnemers plaatsen.

Kom gerust eens kijken in Beilen. Het WK zo dichtbij, dat is een kans die je niet mag laten lopen, toch?!

Foto: bijzondere wegwijsborden in Hijken deze dagen

Toegevoegd op: 29-10-2015 07:10 door Jeugdcommissie KNDB

01-11-2015

AL Algemeen
Drenthehal
Eursingerweg 1
9411 BA Beilen

Aanvang: 11:00 uur

Tamar Visser

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl