Gelderland en Drenthe Kampioen van Nederland

Bij de welpen, pupillen en aspiranten was het Gelderland die er met het goud vandoor ging. Alleen bij de junioren wist Drenthe iedereen voor te blijven.

In MFA De Heerd in Heerde vond 10 oktober de Nationale Jeugddamdag plaats. 114 deelnemers uit 9 provincies in 4 leeftijdscategorieën gingen de strijd met elkaar aan om de titel van Nederland in de wacht te slepen.

In een prachtige locatie, waar jong en oud tussen de partijen door prima vertier vond, buiten op het schoolplein of binnen bij de leestafel van de bibliotheek, hing een ontspannen sfeer maar geladen met adrenaline. Sommige kinderen waren 's ochtends al vroeg vertrokken en konden niet wachten om te beginnen. Er werd bij binnenkomst dan ook al, zoals gewoonlijk, meteen een dambord gezocht om 'in te spelen'.

Iedereen was prachtig op tijd, dus toen we om 11:00 uur, keurig volgens planning konden beginnen, gingen de teams meteen volop in de aanval. Je voelde de spanning en sportiviteit door het gebouw zinderen en menig combinatie werd uitgehaald. Deze werden op een papiertje geschreven om te worden ingediend voor de combinatieprijs.

De combinatieprijzen gingen bij de pupillen / welpen naar: Marilčne, Lisa en Akosh en bij de aspiranten/junioren naar Rick, Jeroen en Martijn.

Na een lange dag, waarin de jeugdspelers elkaar geen strobreed gaven en met een schijf achterstand werd doorgeknokt en soms zelfs nog gewonnen, waren de eerste kampioenen bekend.

Terwijl bij de aspiranten/junioren de laatste gevechten plaatsvonden om de hoogste notering bij de aspiranten, werd vast begonnen met de prijsuitreiking bij de jongste dammers. 

Einduitslag:

Welpen
1.  Gelderland  
2.  Drenthe 1  
3.  Groningen  
4.  Drenthe 2  
5.  Groningen 2  
6.  Noord-Brabant  
7.  Noord-Holland 2  
8.  Friesland  
9.  Noord-Holland 1 

Pupillen
1.  Gelderland  
2.  Drenthe 1  
3.  Zuid-Holland-Zuid  
4.  Friesland  
5.  Noord-Holland 2  
6.  Overijssel  
7.  Noord-Holland 1  
8.  Drenthe 2  
9.  Groningen  

Aspiranten
1.  Gelderland  
2.  Zuid-Holland-Zuid  
3.  Noord-Brabant  

Junioren
1.  Drenthe  
2.  Limburg  
3.  Noord-Holland  

    

Toegevoegd op: 10-10-2015 21:26 door Jeugdcommissie KNDB

10-10-2015

AL Algemeen
MFA De Heerd
Grifstraat 8
8181 VZ Heerde

Aanvang: 10:30 uur

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl