Soepele start NK snel jeugdteams

Na een soepele start is het NK snel jeugdteams inmiddels bezig met ronde 7. De spanning neemt toe tussen twee koplopers. De rest lijkt te strijden om de derde plek.

Alle 21 teams waren keurig op tijd in Utrecht. Vrijwel alle teams hadden vooraf de teamsamenstelling doorgegeven, dus de organisatie kon veel voorbereidend werk doen en er kon snel worden gestart.

SNA Heerhugowaard is met drie teams en veel fans in een heuse bus afgereisd naar Utrecht. Altijd weer garant voor veel plezier en een gezonde competitiedrang.

Het Noorden daarentegen moest vroeg uit de veren om de reis naar Utrecht per trein af te leggen. In hun midden de NK Junioren / NK sneldammen Aspiranten Wouter Wolff. Na vele jaren investeren lijkt dit zjn jaar te worden. 

Hoogeveen is ook met drie teams afgereisd. Onder hen, ongeacht hun jonge leeftijd, zeer geroutineerde spelers. Team n duidelijk in de sterkste opstelling, met kopman: NK sneldammen Junioren Rick Hakvoort en op bord twee voormalig NK pupillen: Nick Waterink. 

Den Haag reisde af met vier pupillen. Onder hen voormalig NK welpen Kirsty Wahjuwibowo en regerend NK pupillen Berke Yigitturk. Zij spelen iedere ronde met een tactische opstelling en doen daardoor in de top mee.

De sfeer is goed. Het is tussen alle ronden door een en al gezelligheid: een weerzien van vrienden en vriendinnen allemaal met dezelfde passie. Maar eenmaal achter het bord zijn ze stuk voor stuk gretig om een podiumplek te pakken. Wie gaat er met de knikkers vandoor? 

    

Toegevoegd op: 20-06-2015 14:25 door Jeugdcommissie KNDB

20-06-2015

AL Algemeen
NDC Den Hommel
Kennedylaan 9
3533 KH Utrecht

Aanvang: 10:30 uur

Team DC IJmuiden

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl