Marjory Feyt Nederlands kampioen

Marjory Feyt opnieuw de beste

Marjory Feyt heeft met succes haar nationale titel bij de Benjamins geprolongeerd. De altijd vrolijke Wageningse was net als in 2014 het best dammende meisje in de categorie tot 8 jaar. Met 14 punten uit negen wedstrijden werd ze dit jaar ook overall winnaar.

Marjory begon uitstekend met vier overwinningen op rij. Vooral de vierde partij verdiende een schoonheidsprijs. Waar op dit niveau de meeste partijen worden beslist met eenvoudige combinaties, wist Marjory dit keer positioneel te winnen. In een stand met ieder nog zeven schijven kon tegenstander Gerard Kramer niets anders dan opgeven, hij was volledig vastgezet.

Met een remise tegen Jacob Noordhuis en winst op Kees Grootscholten wist Marjory haar eerste plaats vast te houden. In ronde zeven ging het echter mis en moest ze een nederlaag tegen jongens kampioen Melvin Koullen slikken. Met een remise tegen Alex Immeker en winst op Yuri Derks kwam de eerste plaats in het meisjesklassement echter nooit in gevaar. Omdat Melvin in de laatste ronde verloor mocht Marjory zich ook overall de beste noemen, alhoewel de verschillen met Melvin en Gerard minimaal waren.

Achter Marjory speelde de zesjarige Lene Terpstra uit Doetinchem een sterk toernooi. Met 12 punten mocht zij de tweede prijs in ontvangst nemen. Lotte Smits uit IJsselstein eindigde met 10 punten op de derde plaats.

Toegevoegd op: 24-05-2015 12:12 door Denk en Zet Culemborg

17-05-2014

Benjamins Algemeen
PW Consulting
Stationssingel 25
Culemborg

Aanvang: 12:00 uur

Luc Heiming

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl