Melvin Koullen Nederlands kampioen

Melvin Koullen nipt de beste

Melvin Koullen toonde zich in Culemborg de sterkst bij de jongens Benjamins. De jeugdspeler uit Heerlen begon goed met twee overwinningen, waaronder die op derde prijs winnaar Kees Grootscholten. In de derde ronde verloor hij echter van concurrent Gerard Kramer en stond zo op achterstand.

Vijf overwinningen op rij, waaronder die op meisjes kampioen Marjory Feyt, brachten hem op kop met twee punten voorsprong op de achtervolgers. Een nederlaag tegen Lene Terpstra in de laatste ronde bracht de spanning terug. Maar de computer berekende dat hij net genoeg weerstandspunten had om de eerste plaats vast te houden.

Waar het mama Olga net niet lukte, zij werd īs-ochtends in China gedeeld eerste bij het WK vrouwen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats, daar mocht Melvin wel de grootste beker mee naar huis nemen.

Groninger Gerard Kramer eindigde in punten gelijk met Melvin, maar had 2 weerstandspunten minder en moest daarom genoegen nemen met de 2e plaats. 2 punten achter Melvin en Gerard eiste Kees grootscholten uit Hazerswoude Dorp het brons voor zich op. Hij had net iets meer weerstandspunten dan Jacob Noordhuis (Drachten) en Frank de Bruijn (Wageningen) die ook twaalf punten scoorden.

Toegevoegd op: 24-05-2015 12:09 door Denk en Zet Culemborg

17-05-2014

Benjamins Algemeen
PW Consulting
Stationssingel 25
Culemborg

Aanvang: 12:00 uur

Wouter Keitz

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl