Simon Harmsma Nederlands kampioen welpen

Michel Stempher

Zaterdag 16 mei vond in Hoogeveen het Nederlands Kampioenschap Welpen algemeen plaats. Twintig deelnemers tot en met tien jaar maakten in negen rondes uit wie zich kampioen van Nederland bij de welpen mocht noemen. Uiteindelijk bleek Simon Harmsma met vijftien punten de sterkste, gevolgd op twee punten door Roland Kreeft. Om de derde plek was een barrage met vijf personen noodzakelijk, welke met een overtuigende 100%-score werd gewonnen door Emre Hageman.

Bij de loting trokken Simon Harmsma en Roland Kreeft onmiddellijk elkaars nummer. Achteraf bleek de topper dus al onmiddellijk in de eerste ronde te zijn geweest. De uiteindelijke ranglijst doet het niet vermoeden, maar het was de Hoogevener Roland Kreeft die aan het langste eind trok! In het vervolg maakte Simon een gigantische inhaalslag door in de resterende acht duels maar liefst zeven keer te winnen en één keer te remiseren. Roland deed het net iets minder goed, doordat hij in de achtste ronde een nederlaag moest incasseren tegen Ivar Smijers. Tot op dat moment ging Roland nog aan de leiding. 

Om de derde plek was het nog vele malen spannender. Maar liefst vijf spelers eindigen met elf punten op de gedeelde plek. De reglementen wezen uit dat er een barrage moest volgen tussen al deze spelers. Emre Hageman bleek in deze barrage superieur en won al zijn partijen. Renco Oostindjer bleef nog enigszins in het spoor van Emre door de andere drie duels te vinden. Derde in de barrage, en vijfde in het totaalklassement, werd Lisa Scholtens. Voor Lisa wellicht een kleine teleurstelling, aangezien ze een flitsende start kende met 9 punten uit 5 duels. Ivar Smijers pakte de zesde plaats en Max Doornik moest genoegen nemen met de zevende plaats.

Toegevoegd op: 17-05-2015 12:01 door Damclub Hoogeveen

16-05-2015

Welpen Algemeen
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1
Hoogeveen

Aanvang: 10:00 uur

Roald Scheper

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Mijnheer Truck Banden
Bakkerij Faber
ZZP Weg Er Mee
Kreeft
Bruins Administratiekantoor
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl