Nicole de Vries aan de leiding in Hoogeveen

Door Zainal Palmans

De halve finale pupillen in Hoogeveen heeft na vier ronden een koploper gekregen. Nicole de Vries deed goede zaken en scoorde zeven punten. Daaronder, met zes punten, liggen Suzanne Staal, Tristan van der Velde en Elisabeth Kramer op de loer. De vijfde plek wordt door een zevental spelers bezet. Kortom, het kan nog alle kanten op aangezien de eerste vijf spelers zich plaatsen voor het NK dat zal worden gespeeld in Den Haag van 4 tot en met 9 mei.

In de eerste ronde waren er weinig verrassende uitslagen. Nicole de Vries had nog een zware kluif aan clubgenote Lisa Schep. Pas in het late middenspel kon Lisa het allemaal niet bolwerken en verloor na veel strijdlust alsnog. Suzanne Staal (tegen Amanda Lich), Elisabeth Kramer (tegen Stef Schep) en Tristan van der Velde (tegen Leon Wassen) wonnen vrij eenvoudig met combinaties.

In de tweede ronde speelden de twee sterk spelende meisjes, Nicole en Suzanne, een lange, maar zeer spannende partij. Suzanne begon al in de opening actief met een flankaanval die Nicole via de andere vleugel probeerde tegen te spelen.  Na een zwakke ruil van Suzanne richting de rand, kreeg Nicole terreinvoordeel in het centrum, maar zij kon in tijdnood haar voordeel niet omzetten in winst. 

In de derde ronde stond er weer een mooie wedstrijd op het programma: Suzanne – Tristan. Tristan kwam moeizaam uit de opening. Suzanne legde op sterke wijze de lange vleugel van Tristan plat en verzilverde haar voordeel middels een eenvoudige combinatie. Elisabeth Kramer verspilde een winst van twee schijven tegen Jonne Bosch uit Westerhaar. Bosch, ondanks twee schijven achter, maakte het Elisabeth nog moeilijk en behaalde nog een remise. 

In de laatste en vierde ronde van de eerste dag won Nicole van Jonne. De partij was van beide kanten wisselvallig. In eerste instantie won Nicole een schijf na een 1-om-2. In het middenspel maakte Nicole een fout, waardoor Jonne weer zijn verloren schijf kon terugwinnen. Het kon nu alle kanten op, maar het was Jonne die zijn tweede fout maakte. Tristan combineerde fraai met zijn hekstelling tegen Matthijs Jonkman. Suzanne en Elisabeth moesten tegen elkaar. Suzanne was de betere speler in de eerste en tweede fase van de dampartij en behaalde ook schijfwinst na het uithalen van een Haarlemmerzet. Niet veel later won zij een tweede schijf. Je zou zeggen dat het dan gedaan is. Maar Elisabeth knokte zich aardig terug en reduceerde haar schijvenverlies tot één. In het late middenspel stond Elisabeth, ondanks een schijf achterstand, positioneel erg sterk. Suzanne leek de enige remisevariant te hebben gevonden, maar sloeg verkeerd waarna de rollen werden omgedraaid. Elisabeth kreeg een gewonnen eindspel op het bord. Suzanne kreeg nog een kans om te winnen in het eindspel, maar zag niet de grote truc om de dam af te nemen. Uiteindelijk lukte het Elisabeth niet om het eindspel te winnen, waarna de partij in remise eindigde. 

Volgende week spelen de pupillen nog drie ronden. 

Toegevoegd op: 29-03-2015 00:04 door locatiebeheerder Hoogeveen

28-03-2015

Pupillen Algemeen
Culemborg, Heerhugowaard en HoogeveenAanvang: 10:00 uur

Sara van Lenthe

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Heerhugowaard   - Culemborg   - Hoogeveen  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl