Lisa Scholtens wint halve finale Hoogeveen

Door Michel Stempher

Het was behoorlijk dringen aan de top. Na enkele rondes waren echter toch tekeningen in de stijd gekomen. Sander Staal en Lisa Scholtens onderscheidden zich van de rest van het deelnemersveld en stonden met 8 en 7 punten uit 4 duels al met één been in de finale. Wat betreft de overige plekken, de beste acht spelers zouden zich kwalificeren voor de finale, was nog niets duidelijk.

Uiteindelijk behaalde Lisa Scholtens de eerste plek met een fabelachtige score van 16 punten uit 9 duels. Alleen Roland Kreeft en Sander Staal maakten Scholtens een punt afhandig. Sander Staal eindigde met, alsnog een keurige score, 15 punten op de tweede plek. Om de derde plek was het, zoals vermeld, behoorlijk spannend tot aan de laatste ronde. Roland Kreeft zorgde voor een daverende verrassing door als tweedejaars welp het brons te grijpen met een totaalscore van 13 punten. Hiermee liet hij Cayn Nomden één punt achter zich. De nummers 5 tot en met 9 eindigden allemaal op 11 punten. Aangezien er maar acht spelers het NK-ticket in de wacht konden sleep, viste Sil Bols net achter het net. Wel aan de goede kant van de streep eindigden Renco Oostindjer, Gerard Kramer, Max Doornik en Wilmer Oostindjer.

Al met al was het een zeer geslaagde dammiddag en eigenlijk mag iedereen zich tot winnaar bekronen. Alle deelnemers hebben namelijk genoten van de dag en dat is waar het uiteindelijk om draaide: plezier. De finale vindt, evenals de halve finale, plaats in Hoogeveen. Dit zal gebeuren op zaterdag 16 mei.

Toegevoegd op: 14-03-2015 22:45 door locatiebeheerder Hoogeveen

14-03-2015

Welpen Algemeen
Culemborg en HoogeveenAanvang: 10:00 uur

Wilmer Oostindjer

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Culemborg   - Hoogeveen  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl