Reis en verblijf deel 2

Verslag van de eerste speeldag

We mogen vrijdag uitslapen; we verzamelen pas om 8.55 uur voor het ontbijt. Onze groep heeft een dame toegewezen gekregen die ons naar de juiste plekken brengt. Eerst brengt ze ons naar de plek waar we ontbijten. Het ontbijt bestaat uit wat brood en een zoete melk met slappe pasta erdoor. Ik weet het percentage niet van de mensen die het heeft opgegeten... We doen ons best! 
Hierna brengt ze ons naar de supermarkt, waar we kunnen pinnen en vooral: water kunnen kopen. De supermarkt is heel groot; maar helaas ook op 15 minuten afstand van onze apartementen. Het is erg warm als we onze inkopen terugsjouwen. We zijn net op tijd terug om onze boodschappen op te ruimen en naar de opening te gaan. 
Dit is een wandeling van 5 minuten naar een deel van de universiteit waar een grote theaterzaal is. De opening bestaat uit een verplicht deel van wat speeches en een leuk deel met muziek en dans door de plaatselijke jeugd. Onze spelers zitten er mooi bij als groep in het oranje. 
Een uurtje rust, eten en dan... Gaat het toch echt beginnen. We worden naar de speelzaal gebracht! Deze keer een wandeling van een kwartier. Een kleine rekensom verteld dat we vandaag al een uur in de hitte hebben gelopen voor er 1 damsteentje is verschoven; voor sommigen best lastig. Maar opnieuw: de spelers hoor je niet. Ze lopen gewoon mee, ze doen wat ze moeten doen en verdragen het.

De zaal is mooi! Het is een basketbalzaal. Groot en hoog. Alle tafels staan ruim opgesteld. Ouders en coaches moeten buiten deze zaal blijven en kunnen op de tribune plaatsnemen. Dit is geen straf, want je kan heel mooi op de borden kijken. Het is natuurlijk warm in de zaal, maar het lijkt te doen. De Belgische scheidsrechter spreekt bij zijn opening ook een paar zinnen in het Nederlands, zo voelen de spelers zich nog meer thuis!

Nadat Rik de spelers voor de partij heeft toegesproken; spreken de coaches en ouders elkaar tijdens de partij. Het komt ongeveer hier op neer:
Regel 1: drink veel
Regel 2: drink veel
Regel 3: eet goed
Regel 4: wees trots op jezelf (ouders op je kind)
Regel 5: drink heel veel

De partijen zijn begonnen, het wachten, de spanning. Het is wel echt heet. De ouders zitten flink te puffen. Naast de tribune is er binnen een mogelijkheid om te zitten en om water, koffie of ijs te kopen. De snickers en marsen zijn niet aan te raden; beetje soppig. 
De partijen zijn natuurlijk heel verschillend van tijd. Aansluitend wordt er in groepjes gegeten: aardappelpuree met vis en wat rauwkost. Voor de vegetariers onder ons extra groente ipv vis. Het is al gauw laat; in groepjes trekt iedereen zich terug. Een paar van de jongste teamleden slapen al om 21.00 uur! Heel goed! 
   

Met dank aan Judith Visser

Toegevoegd op: 02-08-2014 18:01 door Team KNDB

01-08-2014

AL Algemeen
Wit Rusland

Pinsk

Aanvang: 13:00 uur

Jorne Huiting

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl