Groenendijk oppermachtig bij NK Aspiranten

De titel bij het NK Aspiranten lijkt Jan Groenendijk uit Wageningen niet meer te kunnen ontgaan. Met 1 punt voorsprong op Jitse Slump en 3 op overige achtervolgers lijkt Jan de titel niet meer te kunnen ontgaan.

Naaste belager Jitse Slump pakte remise tegen Jan in de ochtendronde en dat is een uitstekend verjaardagscadeau voor zichzelf! In een mooie partij verkreeg Slump de aanval en trachtte Jan te omsingelen. De omsingelaar leek de beste kansen te krijgen maar Slump verdedigde met verve.

In de middagronde won Groenendijk van Mensinga in wederom een spannende partij. Ondanks de jonge leeftijd hadden beide heren respect voor elkaar, ondanks dat ze de strijd allerminst schuwden. Naar mate de partij vorderde wilde Mitchel een aanval inzetten op schijf 24. Aan de andere zijde van het bord maakte Groenendijk de dienst uit en het was afwachten wie uiteindelijk de strijd zou winnen. De ervaring en rekenkracht van Groenendijk bracht de doorslag en Mensinga liep in tijdnood in een zetje.

Achtervolger Slump won in de middagronde fraai van Wouter Wolff. Wouter en Jitse Slump speelde een laveerpartij en na een grote afwikkeling had Jitse voordeel wat hij uiteindelijk succes en mooi af wist te wikkelen naar winst. Zijn schijfwinst werd in een wederzijdse dameindspel geofferd en een gewonnen 2 om 2 stand op tempo bleef over!

Toegevoegd op: 09-07-2014 20:21 door locatiebeheerder Bunschoten

07-07-2014

Aspiranten Algemeen
Denksportcentrum En Passant
Bikkersweg 90
3752 WV Bunschoten

Aanvang: 11:00 uur

Jan Groenendijk

Met dank aan:

Fish partners
Visspecialist de Kaaieman
Everloo Accountancy & Belastingadvies
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl