Column dag 3

Door Michel Stempher

De damolifant en de kipnuggets

Het is vrijdag 30 mei, de tweede dag van het drieluik. Er werden maar liefst drie rondes gespeeld op deze dag, maar dit was niet bepaald te merken. Om de haverklap kwam een deelneemster naar mij toe gelopen met de vraag of we al gingen beginnen. Dit was niet het enige waaraan te merken was dat de dames echt geen genoeg van het damspel konden krijgen. Een spionage bracht aan het licht dat veel van hen gewoon tussen de partijen door en na de partijen op PlayOK zaten te dammen.

Vandaag was het ook de dag van de aanschuifsimultaan van Jan Ekke de Vries. Maar liefst dertig (!) deelnemers deden hieraan mee dus Jan Ekke was hier wel drie uur mee bezig ongeveer. Weslee Werkman en Stef Schep, beiden van de Hoogeveense jeugdafdeling, waren de enige spelers die de simultaangever een puntje afhandig konden maken. Al met al was deze simultaan een erg geslaagde nevenactiviteit die zeker navolging verdient een volgende keer.

Nu weer terug naar degenen om wie dit NK allemaal draait: de meiden. Nadat alle rondes waren gespeeld (rond 18:30 uur) maakte de karavaan, negen in getale deze keer, een gezonde wandeling door het centrum van Hoogeveen. Ook de welbekende ‘damolifant’ werd eer aan gedaan en uiteraard moesten de dames hier met z’n allen poseren. Na dit korte intermezzo trok de groep, met Lotte Meijer en Pascal Strijker voorop die niet van elkaar konden afblijven, verder richting de McDonald’s. Voordat er besteld werd, moest de begeleiding eerst vergaderen over de manier waarop we zouden gaan bestellen. Om met z’n vijftienen nou in de McDonald’s zelf te gaan bestellen, zou ook weer zo’n gedoe worden. Uiteindelijk is ervoor gekozen om buiten een boodschappenlijstje te maken, hetgeen ook wel een kwartier in beslag nam. Het meeste opzien baarde de bestelling van Lotte. Zij bestelde maar liefst twintig kipnuggets en iedereen verklaarde haar uiteraard voor gek, want een doos van twintig kipnuggets -> dat bestaat toch helemaal niet!? Niets bleek minder waar: toen de bestelling opgewarmd was, bleek dat er gewoon een grote doos met twintig kipnuggets werd geleverd. De grote vraag die opkwam, was uiteraard: krijgt Lotte dit nou echt helemaal op? ‘Elluf, twaaluf, deeertien,’ op deze manier werd het steeds onzekerder of alles op zou komen, maar uiteindelijk: ‘negentien, TWINTIG!’ Alle twintig kipnuggets waren opgekomen en toen werd de vraag gesteld hoeveel kippen dit nou het leven heeft gekost. Uiteraard geen onterechte vraag; een eventuele volgende keer gaan we met z’n allen vegetarisch eten. Die kippen moeten gecompenseerd worden.

 

Morgen staat de laatste dag alweer op het programma, waarop er nog twee rondes zullen worden gespeeld. Morgen zal ook het NK Welpen Algemeen plaatsvinden in Hoogeveen, dus het wordt gezellig druk! Komt dat zien, komt dat zien!

 

 

 

 

Toegevoegd op: 30-05-2014 21:35 door locatiebeheerder Hoogeveen

29-05-2014

Pupillen Meisjes
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1
Hoogeveen

Aanvang: 12:00 uur

Aleksandra Ovchinnikova

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Koninklijke Nederlandse Dambond
Kiri Bowling
Heinrig Schnitzelbelevenis
ZZP Weg er mee.nl
AH Offerein
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl