Verslagen per partij ronde 4

Door Michel Stempher

Darja Koullen - Suzanne Staal

Darja en Suzanne maakten er een zeer interessante klassieke partij van. Het was lange tijd niet duidelijk wie nou de beste papieren had om te winnen, totdat Darja in een geniepige doorbraakcombinatie liep. Suzanne had deze mogelijkheid gezien en de doorbraak verzilverde ze uiteindelijk probleemloos. Suzanne is nu de enige speelster die nog de volledige 100% heeft.

Rosalique van Erven - Lisa Schep

Al snel leek het erop dat Lisa deze partij gemakkelijk zou gaan winnen, aangezien Rosalique in een 1-om-3 liep. Rosalique bleef, ondanks de achterstand van twee schijven, keihard knokken en wist zowaar nog een schijf terug te winnen. Enkele zetten later kreeg ze zelfs een doorbraak in de schoot geworpen en in het afspel maakte ze geen fouten meer. Hierdoor staat Rosalique tweede. 

Nicole de Vries - Tamar Visser

Nicole speelde in deze wedstrijd erg sterk centrumspel. Langzaam maar zeker werd Tamar naar de randen gedrukt en was het de vraag of het voordeel door zou slaan. Op het moment dat Nicole dacht te kunnen doordrukken, klopte de stand opeens niet meer en kreeg ze het deksel keihard op de neus. Tamer vlocht er een onafwendbare 1-om-2 dreiging in, hetgeen haar de winst opleverde.

Lotte Meijer - Aleksandra Ovchinnikova

Aleksandra speelde sterk centrumspel en stond al vroeg vele tempi voor. Een kleine oplettendheid zorgde er echter voor dat Lotte een schijf voorkwam en even later zelfs twee. Normaal gesproken is dit meer dan genoeg voor de winst, maar Lotte heeft dit toernooi regelmatig dat ze het net niet kan afmaken. Zo ook deze keer niet. Lotte trapte in een 1-om-3 doorbraak op het moment dat de winst echt binnen leek. Hierna waren de rollen omgedraaid en stond Aleksandra helemaal gewonnen. Ook zij kreeg echter spontaan last van zenuwen en vergooide winst met remise als resultaat. 

Sarah Hanhart - Kirsty Wahjuwibowo

Sarah speelde een half open klassieke strategie en deze strategie wierp zijn vruchten af: Kirsty liep in een zetje van Lochtenberg. Sarah lette echter niet op dus zag de combinatie niet. Even later kwam Sarah alsnog een schijf voor toen Kirsty in een 2-om-3 liep. Deze schijf voorsprong offerde Sarah enkele zetten later overigens net zo hard weer terug om onduidelijke redenen. In het vervolg van de partij bouwde Kirsty een fraaie flankcentrumaanval op. Kirsty kwam hier ook een heel eind mee, maar helaas voor haar sloeg de aanval niet door en werd het remise.

Linsey van Leeuwen - Dehlinya van Erven

In de opening werd lang niet geruild door de beide speelsters. Hiervan raakte Dehlinya kennelijk in de war, want in drie zetten tijd liep ze in een 1-om-2 en offerde ze pardoes een tweede schijf. Enkele zetten later trapte Dehlinya tot overmaat van ramp ook nog eens in een simpel dammetje. Linsey gaf dit niet meer weg. 

Jasmijn Scholtens - Maaike de Bruin

In de opening werden er enkele gelijkwaardige ruilen genomen, totdat Jasmijn een keer te snel zette en in een combinatie liep. Maaike was er als de kippen bij en nam de damcombinatie. Dit gaf ze niet meer uit handen.

Amanda Lich - Meike Burema

Meike kreeg de kans van haar leven toen Amanda Lich na twee zetten al in de welbekende Haarlemmerzet liep. Deze mogelijkheid was echter niet aan Meike besteed, want ze zag het niet. In het vervolg werden er nog enkele kleine zetjes gemist en opeens gaf Amanda drie schijven weg naar dam met winst voor Meike. 

 

Toegevoegd op: 30-05-2014 15:12 door locatiebeheerder Hoogeveen

29-05-2014

Pupillen Meisjes
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1
Hoogeveen

Aanvang: 12:00 uur

Jasmijn Scholtens

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Koninklijke Nederlandse Dambond
Kiri Bowling
Heinrig Schnitzelbelevenis
ZZP Weg er mee.nl
AH Offerein
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl