Column dag 2

Door Michel Stempher

Met meiden valt niet te sollen

Eindelijk was het dan zover voor de meiden: de eerste dag van het drieluik. Deze dag werd begonnen met een openingsspeech van Zainal Palmans. Nadat hij Eva Houtjes -die sprak namens de KNDB- het woord had gegeven, mochten de meisjes om beurten een bakje pakken met markeerstiften en onderop een lotnummer. Hierbij bleek al dat er niemand trek had in ongeluk, want het ongeluksgetal 13 werd maar niet getrokken. Dit getal werd uiteindelijk als laatste toegekend aan Sarah Hanhart. Zij had namelijk pech onderweg, waardoor ze de opening moest missen.

Tijdens de rondes bleek pas echt hoe groot de belangstelling was: de analyseruimte zat bom- en bomvol, waardoor de demonstrateurs geen enkele rust kregen. Telkens was er wel weer een andere partij die aan het licht moest worden gebracht. Ook de partijen zelf waren de moeite waard om naar te kijken. Bij vlagen werd er echt geweldig positiespel laten zien en ook tactische wendingen waren eerder regel dan uitzondering.

Mensen die denken dat zo’n NK dammen over dammen gaat, hebben het goed mis. Na de twee rondes kwamen de dames pas echt los toen er pizza werd gegeten en toen er werd gebowld. Aan deze activiteiten deden in totaal elf deelneemsters aan het NK mee en ook Pascal Strijker was van de partij. Voor sommigen bleek het echter nog een hele opgave om de bal op de juiste baan te gooien; het kwam regelmatig voor dat de bal belandde op de baan van de buren. Het werd erg spannend bovenin. Op de vijfde plek, met 84 punten, eindigde Maaike de Bruin. Vooral de top-4 zat dicht op elkaar. Net niet op het podium, met 90 punten, eindigde Jasmijn Scholten. Derde werd Suzanne Staal met een punt meer dan Jasmijn. Linsey van Leeuwen werd keurig tweede met een puntentotaal van 92. Op de eerste plek, met maar liefst 95 punten, is de Hoogeveense Nicole de Vries geëindigd. Zij zal ongetwijfeld vaker hebben gebowld op deze baan en het is dus ook niet gek dat ze eerste werd. De ingevlogen Pacal Strijker kwam erachter dat met deze meiden niet te sollen valt. Hij eindigde namelijk keihard als laatste, hetgeen uiteraard z’n hele leven bij zal blijven.

Morgen vinden er in totaal drie rondes plaats. Hierna worden de pupillen uitgedaagd om een stukje te wandelen. Deze wandeling is niet zonder doel: op plaats van bestemming zal de grote letter M boven alles uit stijgen.

 

Bron: damclubhoogeveen.nl
Datum: 29 mei 2014
Foto: Eva Houtjes

Toegevoegd op: 29-05-2014 20:34 door locatiebeheerder Hoogeveen

29-05-2014

Pupillen Meisjes
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1
Hoogeveen

Aanvang: 12:00 uur

Darja Koullen

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Koninklijke Nederlandse Dambond
Kiri Bowling
Heinrig Schnitzelbelevenis
ZZP Weg er mee.nl
AH Offerein
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl