De voorlaatste ronde

Op donderdag was een dubbele ronde. Voor de spelers met minder speelervaring altijd een behoorlijk lastige dag. In de middagronde worden altijd meer fouten gemaakt en zijn veel partijen snel uit.

Toch werd deze middag tot het tandvlees toe geknokt en verdedigd. Dirk Vet moest tegen Tom alles uit de kast halen om zijn koppositie vast te houden. In het late middenspel forceerde hij de winst. De partij tussen Jorne en Vincent was er ook één van de langste adem. Een zeer complexe stand werd door Jorne omgezet naar schijfwinst en uiteindelijk winst. Tussen Age en Jeroen stond Age volkomen gewonnen. Hij nam echter een grote klapper die heel slecht uitpakte omdat zijn schijven achter de damlinie van Jeroen kwamen te staan. Toen Jeroen vervolgens zijn dam weggaf om te kunnen rondslaan, kon Age het zelfs opgeven. 


Nu dus de voorlaatste ronde. Het lijkt bovenin vooral dringen voor de kleur van de prijs en daaronder voor de 'reserve' plaats, maar er kan nog van alles gebeuren. Het gaat wél ergens om en dan kan spanning en prestatiedruk ook tot vreemde zaken leiden.
   

Toegevoegd op: 02-05-2014 10:33 door locatiebeheerder Doetinchem

28-04-2014

Pupillen Algemeen
Sporthal De Bongerd
De Bongerd 81
7006 NH Doetinchem

Aanvang: 12:00 uur

Bas Marcelis

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl