De tweede speeldag Pupillen

De tweede speeldag was er één met een dubbele ronde. Dit is altijd zwaar, vooral voor de debutanten die niet gewend zijn 2 intensieve partijen op één dag te spelen. De tweede ronde van zo'n dag kenmerkt zich dan ook vaak met meer fouten en dus snellere overwinningen.

In de ochtendronde stonden er meteen al een paar belangrijke partijen op het programma: Jorne tegen Berke en Vincent tegen Dirk. Deze spelers zijn allen zeer aan elkaar gewaagd. De nog jonge Berke, die gezien wordt als zeer groot talent, wist zich goed te verweren tegen de heersend Kampioen. Na een lange, afmattende partij kwamen ze remise overeen. In de partij van Vincent tegen Dirk, had Vincent vanaf de opening licht voordeel, hetgeen hij lang wist vol te houden. Helaas koos hij in het middenspel voor een verkeerde voortzetting, waar Dirk meteen vol van wist te profiteren. Vincent probeerde nog heldhaftig om een punt binnen te halen, maar dit mocht niet meer baten. Jefta won met een 4 om 6 combinatie van Marijn en schaarde zich bij de top 3.


In de middagronde moest Jefta echter zijn meerdere erkennen in Dirk, won Berke van Niels, herstelde Vincent zich met een overwinning op Tom, rekende Tristan af met Marijn in een zeer lange partij en liet Jorne zijn klasse zien. In een ogenschijnlijk gelijkwaardige stand rekende hij lange tijd op de meest kansrijke voortzetting. Jeroen reageerde volgens verwachting, waarna Jorne fraai naar winst wist te combineren.

Dirk gaat na drie ronden met 6 punten aan de leiding, direct gevolgd door Berke en Jorne met 5. Daarachter de achtervolgers met 4 punten: Vincent, Bas, Jefta, Tristan en Age.
   

Toegevoegd op: 30-04-2014 09:48 door locatiebeheerder Doetinchem

28-04-2014

Pupillen Algemeen
Sporthal De Bongerd
De Bongerd 81
7006 NH Doetinchem

Aanvang: 12:00 uur

Jan-Christiaan Wahls

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl