Deelnemers NK Junioren bekend

Naast titelverdediger Martijn van IJzendoorn zijn nu ook de andere 9 deelnemers bekend die in Westerhaar gaan strijden om de titel van beste Jeugddammer.

In Heerhugowaard plaatste de runner-up van 2013 en kampioen van 2012 zich overtuigend voor de finale. Jan Groenendijk stond alleen punten toe aan Mitchel Mensinga, die zijn finaleplek niet kon behouden en Ali Fthalla. Fthalla, die evenveel punten had als Jannes Kromhout, had maar liefst 2 punten voorsprong op de nummer 4. Jannes Kromhout herstelde zich na zijn nederlaag tegen Groenendijk in de tweede ronde en pakte keurig de tweede plaats zodat hij kan debuteren in de meivakantie.

In Dedemsvaart liet het grote Groningse talent zien dat hij in zijn geweldige vorm voor iedereen een bedreiging kan zijn. Wouter Wolff was duidelijk de beste in Overijssel en won maar liefst 5 van de 7 partijen en alleen Stijn Overeem en nummer 2 Rick Hakvoort mochten een puntje van hem hebben. Hakvoort liet zich na zijn slechte start met een verliespartij tegen Bart Westerveld en een gelijkspel met een schijf voorsprong tegen Jan van der Star niet uit de wegslaan, pakte zich terug en voor de derde keer plaatste hij voor het NK. De keuzeplaats van vorig jaar had een slechte start, maar Jan van der Star herpakte zich en won de barrage van Rick Hakvoort om de tweede plaats.

In Den Bosch lag alles iets dichterbij elkaar. Pepijn van den Brink, verloor als enige in den Bosch geen partij. Jitse Slump probeerde een 3 om 1 van Tom Knapen te winnen, maar verloor op de klok. Op de tweede dag maakte hij geen fout en een 'grootmeestersremise' tegen Pim Arts zorgde voor een NK-plaatsing. Pim Arts verkeek zich op Denise van Dam, maar na een solide tweede dag mag hij zich opmaken voor zijn eerste NK.

Toegevoegd op: 07-04-2014 15:42 door Jeugdcommissie

28-04-2014

Junioren Algemeen
Clubgebouw WvM
Asterstraat 28
7676 BW Westerhaar

Aanvang: 18:00 uur

Wouter Wolff

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl