Ontknoping in Dedemsvaart live: laatste ronde junioren

Wolff finalist, maar wie gaan met hem mee naar Westerhaar?

De zesde ronde in Dedemsvaart heeft nog niet veel duidelijk gemaakt.Wouter Wolff, wiens plaatsing na dag één al wel officieus was, is nu ook officieel voor de tweede keer op rij doorgedrongen tot de landelijke juniorenfinale. Verder ligt alles echter nog open. Op papier kunnen de nummers twee tot en met zes nog de finale halen, hoewel de kans dat Pasen en Pinksteren op één dag zullen vallen groter is dan dat Bart Westerveld de finale haalt. Rick Hakvoort heeft met acht punten goede papieren, en lijkt normaal met remise wel geplaatst te zijn. Spannender wordt het voor Jan van der Star en Nick Waterink met allebei zeven punten. Nick moet wat bijzonders gaan verzinnen tegen koploper Wouter Wolff terwijl Jan het zeker ook niet cadeau krijgt tegen de taaie Bart Westerveld. Het wordt hoe dan ook spannend in Dedemsvaart.

Zevende ronde

14:47: Van der Star wordt in de hekstelling genomen door Westerveld. In ieder geval een kansrijk speltype voor beide spelers, waarvan Jan natuurlijk de grootste kans op een finaleplek heeft met zeven punten. Hakvoort ontwikkelt al druk op de lange vleugel van Lammers, terwijl Waterink va-banque zal gaan spelen tegen Wolff.

14:59: Bij Hakvoort-Lammers is de hele stand er afgeruild. Een ongunstige ontwikkeling voor Lammers, die aan remise waarschijnlijk niet genoeg zal hebben.
Nick Waterink staat inmiddels in een korte vleugelopsluiting tegen Wolff, terwijl er bij Westerveld en Van der Star lang, erg lang wordt nagedacht in de opening.

15:13: De korte-vleugelopsluiting bij Waterink-Wolff wordt van het bord geruild, maar de overgebleven stand is ongetwijfeld prettiger voor Wolff.

15:33 Rick Hakvoort speelt remise tegen Lammers, waardoor hij vrijwel zeker is van de finale. Waterink zal waarschijnlijk niet gaan winnen van Wolff. 

15:58 Jan verslaat Bart en is zeker van de finale! Nick speelt nogtegen Wouter Wolff, maar staat erg slecht. Waarschijnlijk zijn Wouter, Rick en Jan dus geplaatst.

Toegevoegd op: 05-04-2014 14:14 door locatiebeheerder Dedemsvaart

29-03-2014

Junioren Algemeen
Heerhugowaard, Dedemsvaart, Den BoschAanvang: 10:30 uur

Wouter Morssink

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Groningen   - Heerhugowaard   - Dedemsvaart   - Den Bosch  
 
Copyright 2023 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl