Bizarre voorvallen in ronde 5 Pupillen

Ze zijn geen welp meer, maar toch gebeuren ook bij de pupillen soms nog rare dingen op het bord. De vijfde ronde, eerste van de tweede speeldag, in Dedemsvaart kende ook een paar vreemde voorvallen.

Zo had Vincent Houtjes de touwtjes volledig in handen tegen Tristan van der Velde. Volgens de analyses van de semi-live ingevoerde partij stond Vincent 1,5 schijf voor en kon Tristan nog maar met 1 schijf spelen. Vincent had de keuze: doorlopen en positioneel vasthouden of twee schijven offeren en een combinatie naar dam uithalen. Vincent koos dat laatste, maar had daarbij overzien dat twee zetten later de dam kon worden afgenomen. Weg voordeel, sterker nog: Tristan speelde het sterk uit, kreeg zelf een dam en leek op winst af te stevenen. Maar Vincent gaf zich niet gewonnen en de jongens kwamen uiteindelijk remise overeen. 

De partij die het langst duurde was die tussen Elisabeth Kramer en Suzanne Staal. In de eindfase ontstond daar onduidelijkheid over de door Elisabeth uitgestoken hand. Ze had kennelijk remise aangeboden, maar Suzanne, die voordeel had in de partij, dacht dat ze opgaf. Suzanne accepteerde de uitgestoken hand en hoorde toen pas dat remise werd bedoeld. Er was geen weg terug meer. De arbiter besloot tot remise met twee verdrietige meisjes als resultaat.

Stand:
De remises bij de bovenste vier spelers en de winst van Age en Albert hebben ertoe geleid dat Vincent en Tom nog op kop staan met 8 punten, met direct daarachter nu vier spelers met 7 punten. In deze ronde spelen:
Tom - Age, Vincent - Niels, Albert - Tristan ten elkaar.

Link naar semi-live ingevoerde partij tussen Vincent en Tristan (klik hier)

Toegevoegd op: 05-04-2014 13:35 door locatiebeheerder Dedemsvaart

29-03-2014

Pupillen Algemeen
Heerhugowaard, Dedemsvaart, Den BoschAanvang: 10:30 uur

Thimo Swieringa

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Den Helder   - Urk   - Eindhoven   - Dedemsvaart   - Heerhugowaard   - Groningen   - Den Bosch  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl