Ontknoping in Dedemsvaart live: ronde zes junioren

Er staat een ongelooflijk spannend slot in Dedemsvaart aan te komen. Wouter Wolff mocht vanochtend niet klagen met remise maar lijkt met negen punten wel zeker van de finale. Daarachter is het echter bloedstollend spannend, drie spelers met zes punten, een vijfpunter en een vierpunter. Zij maken allen nog kans op de finale, hoewel de praktische kansen van Arwin Lammers niet zo groot lijken.


Zesde ronde:
Van der Star-Waterink, Lubberink-Hakvoort, Wolff-Overeem en Lammers-Westerveld

Lammers boekt een bliksemoverwinning op de taaie Bart Westerveld. Bart speelt een zwakke opening en wordt in het middenspel met boter en suiker ingemaakt door de voor zijn laatste kans vechtende Arwin. 

Even later volgt ook Rick Hakvoort met een overwinning. Gerco Lubberink verruilt zijn rustige stijl voor een hyperagressief spelletje, maar een tekort aan ervaring resulteert in een snelle combinatieve nederlaag. Hiermee komt Rick op acht punten en lijkt in de laatste ronde aan een punt genoeg te hebben voor plaatsing.

De uitgewoede stelling in de partij Van der Star-Waterink lijkt geen van beide spelers perspectief op meer dan remise te geven, terwijl het bloedstollende tijdnoodduel tussen aanvaller Wouter en omsingelaar Stijn binnen enkele minuten lijkt te gaan worden beslist

Inmiddels zijn Van der Star en Waterink remise overeengekomen. Gezien de belangen een logisch resultaat, want een eventuele verliezer zou praktisch uitgeschakeld zijn voor de drie finaleplekken.


Toegevoegd op: 05-04-2014 13:34 door locatiebeheerder Dedemsvaart

29-03-2014

Junioren Algemeen
Heerhugowaard, Dedemsvaart, Den BoschAanvang: 10:30 uur

Jorn Kruit

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Groningen   - Heerhugowaard   - Dedemsvaart   - Den Bosch  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl