Eerste speeldag HF Junioren

foto: speelzaal Heerhugowaard

Dedemsvaart
De eerste ronde in Dedemsvaart bracht als grootste verrassing de winst van Bart Westerveld op Rick Hakvoort. Toen Rick de volgende ronde met een schijf voor, toch nog remise moest toelaten tegen Jan van der Star, leken zijn kansen verkeken. Hij herstelde zich echter in de daarop volgende ronden met winst tegen oa. Nick Waterink. Rick en Nick staan op een gedeelde tweede plaats, direct achter Wouter Wolff. Deze laatste bevestigde zijn enorme progressie van dit seizoen met maar liefst vier winstpartijen.

Den Bosch
In Den Bosch gaat Pepijn van den Brink aan de leiding met 6 punten, gevolgd door Jitse, Pim Arts en Tim Vermeulen met 5. Tom Knapen zorgde voor de grootste verrassing van de dag, door zijn winst op Jitse. Op zeker moment stond Tom vrijwel gewonnen! Hij haalde een 4-om-3 doorbraak uit, maar haalde vervolgens op het verkeerde veld dam waardoor er een vang in zat met remise. Jitse had daarvoor echter meer tijd nodig dan hij had, ging door de klok waardoor Tom 2 punten opstreek. 

Heerhugowaard
De juniorenpoule in Heerhugowaard is duidelijk de zwaarste van de drie halve finales. Met Jan Groenendijk als favoriet zijn er vijf spelers die strijden om de tweede en derde plaats met deelname aan het NK. Mitchel Mensinga deed goede zaken door in de derde ronde remise tegen Jan te spelen. René Emmaneel zat het een beetje tegen. Hij speelde mooie partijen maar verloor steeds weer door een blundertje. In de vierde ronde herpakte hij zich knap met winst tegen Jorn Kruit. Michel mocht in de laatste ronde alle zeilen bijzetten om veilig de remisehaven te behalen tegen Ali Fthalla. Wouter Morssink kon het tegen Jannes Kromhout niet bolwerken en lijkt af te haken omdat hij bij Jorn Kruit niet verder kwam dan remise.

Toegevoegd op: 30-03-2014 22:33 door locatiebeheerder Dedemsvaart

29-03-2014

Junioren Algemeen
Heerhugowaard, Dedemsvaart, Den BoschAanvang: 10:30 uur

Tim Vermeulen

Organisatie:

Organiserende vereniging(en): - Groningen   - Heerhugowaard   - Dedemsvaart   - Den Bosch  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl